Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Mαχαίρωσαν» τον Καλλικράτη και "εκτέλεσαν" τα Μελίσσια οι κ.κ. Φειδοπιάστης - Στεργίου

Ανήμπορη να ψελλίσει λόγο, η παράταξη Γραφάκου
Λειτουργώντας με μικροκομματική και ψηφοθηρική αντίληψη κοινοτάρχη οι κ.κ. Φειδοπιάστης - Στεργίου, έδωσαν «μαχαιριά» στο εγχείρημα του Καλλικράτη, και «έστησαν» στο απόσπασμα τα Μελίσσια.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Νοεμβρίου 2011 και στη συζήτηση του θέματος για ένταξη του ενιαίου Δήμου Πεντέλης στο πρόγραμμα εξυγίανσης, ο κ. Φειδοπιάστης εισηγήθηκε ότι σε Δανεισμό-επιτήρηση έπρεπε να μπει μόνο η Δημοτική κοινότητα Μελισσίων, λόγω των μεγάλων χρεών της και να επωμιστούν τις αρνητικές συνέπειες οι κάτοικοι της, και όχι όλος ο Δήμος. Ο Δήμαρχος αναιρώντας τον εαυτό του, όπου μέχρι σήμερα έλεγε ότι όλοι είμαστε ένας Δήμος, άλλαξε την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Καρβουνάκη και έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Φειδοπιάστη!
Η παράταξη του κ. Γραφάκου, στριμωγμένη από τον ανηλεή βομβαρδισμό που δεχόταν επί μια ώρα από τα συντονισμένα πυρά της συμπολίτευσης για την άθλια οικονομική κατάσταση που παρέδωσε το Δήμο Μελισσίων και απόντος του κ. Γραφάκου το μόνο που ψέλλισε σαστισμένη ήταν ένα «παρών».
Η παράταξη μας μέσω του επικεφαλής της Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα στην μικροπολιτική και κοντόθωρη αντιμετώπιση του θέματος από τον Δήμαρχο και τόνισε.
«Τον Καλλικράτη δεν τον διαλέξαμε. Μας τον επέβαλαν. Ούτε καν μας ρώτησαν . Αφού όμως μας όρισαν να ζήσουμε μαζί σημαίνει ότι όλοι είμαστε μια κοινωνία. Κάποιος έχει πλεονεκτήματα σε κάποια θέματα, κάποιος σε άλλα. Αλλά μαζί θα πορευτούμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο, ένας Δήμος. Όλοι οι πολίτες ίσοι... 
Και όπως πολύ καλά έκανες κ. Δημαρχε που ένα αυτοκίνητο δωρεά στην πρώην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων το χρησιμοποιείς σήμερα στην Πεντέλη γιατί εκεί χρειάζεται, όπως είπες στον κ. Σταυρόπουλο που σου διαμαρτυρήθηκε στο Δ. Συμβούλιο, όπως καλώς οι Πεντελιώτες χρησιμοποιούν τις άρτιες υποδομές που έχουν τα Μελίσσια(κολυμβητήριο, γυμναστήριο, τένις κ.α.), όπως καλώς χρησιμοποιείς τις αρτίες τεχνικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του πρώην Δήμου Μελισσίων για όλο το Δήμο, όπως καλώς χρησιμοποιούν(αχρείαστο να είναι) οι Νεοπεντελιώτες το Κοιμητήριο Μελισσίων, έτσι θα χρειαστεί να επιμερίσουν και τις συνέπειες μιας άλογης και αλόγιστης οικονομικής πολιτικής της πρώην Διοίκησης, αυτής του κ. Γραφάκου.
Αλλά σε τι σε εμπόδισε κ. Δήμαρχε στο φετινό σου πρόγραμμα, και τι θα σε εμποδίσει στο αυριανό σου, να φέρεις περισσότερα έργα για τις Πεντέλες, αν υπάρχει ανάγκη.
Εσύ αδικείς τις Πεντέλες με τις εισηγήσεις σου. Στα τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων οι Σύμβουλοι μας φέρνουν εισηγήσεις και παίρνονται ομόφωνες αποφάσεις και ουδέποτε δυστυχώς έρχονται από εσάς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συμπέρασμα : Η απόφαση δεν πρέπει ούτε ηθικά, ούτε λογικά ούτε πολιτικά να προχωρήσει, είναι διχαστική. Είναι μικροπολιτική. Ο τόπος το 2012 θέλει άλλο τρόπο σκέψης, θέλει ανοιχτό μυαλό, θέλει όραμα. Μην δολοφονείτε κύριοι τον Καλλικράτη και συμπεριφέρεστε ως σύγχρονοι Μαυρομιχαλαίοι, γιατί σας ξέφυγε ο «Καποδίστριας».»

ΥΓ1 Τον Βασίλη Λάζο, έστω και ως ανεξάρτητο, αφού αυτό επέλεξε, νομιμοποιούμαστε να τον αναφέρουμε για την θετική του στάση στο θέμα, που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τη δική μας και ζήτησε την απόσυρση της πρότασης του Δημάρχου για την επιτήρηση μόνο της Δ. Κοινότητος Μελισσίων.
ΥΓ2 Αν αύριο δικαιωθούν οι προσφυγές των κατοίκων της Πεντέλης που ζητούν επιστροφή χρημάτων δύο (2) περίπου εκατομμυρίων ευρώ για την αποχέτευση, λόγω διπλοείσπραξης από τον πρώην Δήμο Πεντέλης…., τι θα πείτε ; Να μπει σε επιτήρηση μόνο η Πεντέλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου