Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αλλαγή σελίδας για την «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

          Επαναπροσδιορίζεται ως Αδέσμευτη, Ακομμάτιστη,
            Ακηδεμόνευτη & Αυτοδιοικητική κίνηση
Σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και φίλων του Συνδυασμού της «Ανθρώπινης Πολιτείας» την 26η Μαϊου 2011, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, ο επικεφαλής της Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε την πρόταση της εκτελεστικής γραμματείας για τη νέα οργανωτική δομή λειτουργίας του συνδυασμού.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε:
«Οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 πέρασαν. Ο Συνδυασμός μας με ήθος και αξιοπρέπεια έδωσε μια δύσκολη μάχη, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε Συνδυασμούς εν ενεργεία Δημάρχων, που διέθεταν δυνατούς μηχανισμούς εξουσίας. Δεν κερδίσαμε, αλλά και δε χάσαμε. Στη συνείδηση μίας μεγάλης πλειοψηφίας, που είτε μας ψήφισε είτε δεν μας ψήφισε είτε απείχε, κερδίσαμε εκτίμηση και εμπιστοσύνη.
Τώρα εδώ και 5 μήνες έχουμε αφιερωθεί στο καθήκον μας. Με καθημερινή παρουσία είμαστε κοντά στον πολίτη μέσα από όλες τις δραστηριότητες του Δήμου. Έχουμε χρέος απέναντι στους 3.500 περίπου συμπολίτες μας που μας ψήφισαν, να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους. Κι έχουμε δικαίωμα και καθήκον απέναντι σε όλους τους πολίτες να πείσουμε ότι η παράταξή μας άξιζε και αξίζει μιας καλύτερης αντιμετώπισης. Αξίζουμε την ευκαιρία.
Γι’ αυτό προχωρούμε στη δημιουργία ενός μεγάλου πυρήνα συμπολιτών με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Δε μας ενδιαφέρει τι δηλώνει ο καθένας για την κομματική του τοποθέτηση. Μας ενδιαφέρει πώς συμπεριφέρεται, πώς αντιμετωπίζει τα κοινά της πόλης. Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους πολίτες του Καλλικράτειου Δήμου Πεντέλης οι οποίοι:
• πιστεύουν στην περιφερειακή ανάπτυξη
• διακατέχονται από κοινωνική ευαισθησία
• σέβονται το περιβάλλον
• πιστεύουν ότι η διοίκηση οφείλει να χειρίζεται με διαφάνεια και σεβασμό το δημόσιο χρήμα
• διαπνέονται από δημοκρατικές αντιλήψεις όπως της παροχής ίσων ευκαιριών και της διάχυσης της πληροφόρησης προς όλους τους πολίτες
• λειτουργούν συλλογικά και όχι ατομικά και αρχηγικά
• δραστηριοποιούνται στο χώρο του εθελοντισμού και είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν.
Εάν λοιπόν είναι ένας ενεργός πολίτης χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς σκοτεινές διαδρομές, που αγωνιά και αναζητά διέξοδο για τα αδιέξοδα που τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί στην πόλη μας, τότε στην αφετηρία της νέας μας προσπάθειας έχει θέση.
Τον θέλουμε και τον καλούμε να προχωρήσουμε μαζί σ’ ένα ανοιχτό αυτοδιοικητικό σχήμα με ανθρώπινο πρόσωπο και με τον άνθρωπο στο κέντρο της προσπάθειας μας.»
Στη συνέχεια ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το σύνολο της πρότασης της Εκτελεστικής Γραμματείας η οποία έχει ως εξής:
1. Αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη, Ακηδεμόνευτη, Αυτοδιοικητική κίνηση.
2. Γνωστοποιούμε και κοινοποιούμε χωρίς αποκλεισμούς την αλλαγή, την τομή που κάνουμε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν κοντά μας με λόγο και έργο.
3. Εκλέγουμε αιρετή εκτελεστική γραμματεία δεκαπενταμελούς σχήματος με αιρετό γραμματέα τον Οκτώβριο του 2011. Σ’ αυτή συμμετέχουν: οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, οι τρεις τοπικοί σύμβουλοι, επτά μέλη που θα εκλεγούν και ο γραμματέας που θα εκλεγεί από ξεχωριστή διαδικασία. Ο γραμματέας θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και θα είναι πρόσωπο διαφορετικό από τον επικεφαλής.
4. Εκλέγουμε μέσα από συνέδριο, τον Ιούνιο του 2013, τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης που με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία θα οδηγήσει την παράταξη και τους πολίτες της πόλης στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου του 2014
Ο επικεφαλής της «ΑΝΘΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε:
«Προσδοκούμε στη δημιουργία μιας πλατιάς «κίνησης», μιας μεγάλης δημοτικής παράταξης νίκης. Για ν’ αλλάξει κάτι στην πόλη, θα προχωρήσουμε ενωμένοι μ’ αυτόν που θέλουν οι πολίτες. Δικαίωμα στην κρίση και στην αξιολόγηση των πολιτών έχουν όλοι. Σε ότι με αφορά θα αξιολογήσω αν είμαι παράγοντας σύνθεσης και θ’ αποφασίσω με γνώμονα το ευρύτερο καλό».
Το σύνολο των ομιλητών που τοποθετήθηκε τάχτηκε υπέρ της παραπάνω εισήγησης κι έκανε προτάσεις που συνίσταντο κυρίως σε διαρκή ενημέρωση των πολιτών θεματικού και τοπικού ενδιαφέροντος μέσα από συμμετοχές σε συμβούλια, επιτροπές, νομικά πρόσωπα, περιβαλλοντικές δράσεις, ομιλίες με θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος καθώς και την έκδοση ενημερωτικού εντύπου.

Σημείωση : Όσοι επιθυμείτε να έρθετε αρωγοί στην προσπάθεια της Ανθρώπινης Πολιτείας επικοινωνήστε μαζί μας:
site: www.melissia-penteli.gr
email: info@melissia-penteli.gr
Tηλ. : 6944 50 60 65

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου