Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη Γραφάκου στα ΚΑΠΗ Μελισσίων

Κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Ύψος της» με επικεφαλής το Μανώλη Γραφάκο, τον πρώην Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Λουκά Μακρή και τον τοπικό σύμβουλο Μελισσίων Νίκο Δροσάτο, επισκέφτηκε τις τελευταίες μέρες τα τρία ΚΑΠΗ των Μελισσίων με στόχο να δει από κοντά τους όρους λειτουργίας τους και να συζητήσει με συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Διαπιστώθηκε μια εμφανέστατη υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ στα Μελίσσια και πιο συγκεκριμένα:
• Καταργήθηκαν οι δωρεάν μονοήμερες εκδρομές. Μόλις μια εκδρομή έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο πεντάμηνο και αυτή με πληρωμή!, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλη μια εκδρομή με τίμημα 10 ευρώ και ένας περίπατος με τίμημα 5 ευρώ.
• Δεν λειτουργεί, λόγω μη ύπαρξης φυσιοθεραπευτή, το φυσιοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ που είναι πλήρως εξοπλισμένο και απολύτως απαραίτητο για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
• Δεν υλοποιούνται τα προγράμματα εργοθεραπείας τα οποία είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.
• Σταμάτησε η χορωδία του ΚΑΠΗ επειδή η νέα διοίκηση του Δήμου δεν διαθέτει δασκάλα.
• Το παράρτημα στην οδό Νάξου, δεν λειτουργεί με αρμόδιο υπάλληλο, αλλά λειτουργεί με εθελοντή.
Ο Μανώλης Γραφάκος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Με λύπη μας διαπιστώσαμε ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες μας της τρίτης ηλικίας. Αντί οι υπηρεσίες που παρείχε η δική μας διοίκηση στα Μελίσσια να επεκταθούν και στα ΚΑΠΗ της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης, η διοίκηση Στεργίου μετά το κλείσιμο του δημοτικού ιατρείου, κάνει κι άλλα βήματα πίσω στα κοινωνικά ζητήματα σε μια εποχή που οι πολίτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, έχουν ουσιαστική ανάγκη τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι σαφές ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και με τις ενέργειές τους κάνουν βήματα πίσω σε σχέση με τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας».
Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής κίνησης
«Η Πεντέλη στο Ύψος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου