Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Χουβαρνταλίκια" Γραφάκου !!!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι επί δικής του Διοίκησης ο Δήμος Μελισσίων χρωστούσε(ακόμα χρωστάει) όποιον μιλάει Ελληνικά... Σαν αρχηγός όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μία νυκτί μεταμορφώθηκε!
Πέταξε από πάνω του το  Σκωτζέζικο ένδυμα που τον συνόδευε επί μία 4ετία και "με ξένα κόλυβα θέλει να κάνει κηδεία"!!! 
 Ζητάει "ΕΔΩ & ΤΩΡΑ" από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη να επιστρέψει χρήματα στους κατοίκους εκείνους που κατέβαλαν χρήματα για την κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στη Μικρή Καλλιθέα, στην περιοχή της Πλακεντίας και στις οδούς Σπηλιάς, Αγ. Τρύφωνος, Αγ. Τριάδας, και Αν. Σκούφου.
Και αυτό γιατί όπως ισχυρίζεται σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός του "χουβαρντά" Γραφάκου «Η Πεντέλη στο Ύψος της», "το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, είχε χρηματοδοτηθεί και από το Ε.Π. Αττική 2000 – 2006".
"Η Περιφέρεια Αττικής, υπογραμίζει η παράταξη του Γραφάκου,σύμφωνα με τη νομοθεσία, έλαβε απόφαση για την απένταξη των έργων, επισημαίνοντας ότι παρανόμως είχαν πληρωθεί και από τους πολίτες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται στις περιπτώσεις έργων που έχουν πληρωθεί από πολίτες και έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους, επιβάλλεται η δημοσιονομική προσαρμογή στο Δήμο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο νέος Δήμος Πεντέλης να επιστρέψει τα χρήματα ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ στο Κράτος, με τη μορφή παρακράτησης από τα προσεχή τακτικά έσοδα του Δήμου.
Σε σχετική επιστολή μας προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για την επιστροφή του συνόλου του ποσού σε όλους τους κατοίκους που κατέβαλαν χρήματα για την κατασκευή των συγκεκριμένων αγωγών, με αντίστοιχη λήψη δανεισμού, ώστε να αρθεί το ζήτημα της παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που επισημαίνεται στις τρεις αποφάσεις ανάκλησης της χρηματοδότησης των έργων.
Επίσης με την ίδια ερώτηση η δημοτική μας κίνηση ζητά:
•Τον τακτοποιητικό πίνακα του κάθε έργου από τον οποίο προκύπτει το τελικό κόστος των έργων, δηλαδή το τελικό ποσό χρηματοδότησης από το Ε.Π. Αττική 2000 – 2006.
•Πίνακα με τα ποσά που έχουν καταβάλει οι πολίτες για την κατασκευή των συγκεκριμένων αγωγών αποχέτευσης.
•Απάντηση για το αν στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές πολιτών από τα συγκεκριμένα έργα, προτίθεται ο Δήμος να ζητήσει από τους πολίτες το υπόλοιπο των χρημάτων.

Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής κίνησης
 «Η Πεντέλη στο Ύψος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου