Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δεν βρίσκουν "βηματισμό" οι κοινωνικές υπηρεσίες

Έξι μήνες τώρα, με τη Διοίκηση Στεργίου, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου δε βρήκαν το βηματισμό τους. Άλλες έπαψαν να λειτουργούν, άλλες τις είχε σταματήσει ο κ. Γραφάκος και άλλες υπολειτουργούν.
- Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).
Το ΚΔΑΠ ήταν ένας σημαντικός θεσμός κοινωνικής προσφοράς ιδιαίτερα για τις οικογένειες που οι γονείς εργάζονταν μέχρι αργά το απόγευμα. Τα παιδιά τους απασχολούνταν δημιουργικά, με πρόγραμμα και ήταν ασφαλή.
Φρόντισε να το κλείσει ο κ.Γραφάκος από τον Ιούλιο του 2010 και ο κ. Στεργίου αντί να το επαναλειτουργήσει και να το αναπτύξει δεν το λειτούργησε καθόλου.
Ο Συνδυασμός μας έφερε το θέμα στο Δ.Σ., ζήτησε τη συνέχιση της λειτουργίας του. Η Διοίκηση υποσχέθηκε πως θα εξετάσει την επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ αλλά ακόμα περιμένουμε.
-Το Δημοτικό Ιατρείο
Το Δημοτικό Ιατρείο ιδρύθηκε και προπαγανδίστηκε από τον κ. Γραφάκο ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς καμιά μελέτη και προοπτική. Ήταν θνησιγενές από την ίδρυσή του. Οι γιατροί και το προσωπικό έμεναν απλήρωτοι . Ο κ. Γραφάκος τους ξεγελούσε ότι θα τους πληρώσει τον «άλλο» μήνα ενώ τα όργανα και ο εξοπλισμός δεν πληρώθηκαν και τα χρωστά ακόμα ο Δήμος!!
Ο κ. Στεργίου απλά διέκοψε τη λειτουργία του.
 H θέση του Συνδυασμού μας είναι να λειτουργήσει το Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», τώρα μάλιστα που εντάχτηκε στο ΕΣΥ ως Πρωτοβάθμιο Αστικό Κέντρο Υγείας. Έτσι και τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και οι συμπολίτες μας θα βρίσκουν π τις πρώτες απαντήσεις σε θέματα της υγείας τους.
-Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
Tο Β΄ Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι διέκοψε τη λειτουργία του γιατί ο κ. Γραφάκος δεν υπέβαλε έγκαιρα ολοκληρωμένα την αίτηση για τη νέγκριση του προγράμματος.παρά τη βοήθεια που του πρόσφερε ο Συνδυασμός μας τον προηγούμενο χρόνο συνεργαζόμενος με την υπηρεσία του ΚΕΚΑ.
Η σημερινή Διοίκηση δεν άλλαξε την κατάσταση και οι συμπολίτες μας στερούνται μια σημαντική κοινωνική προσφορά.
-Παιδικοί Σταθμοί.
Ο Συνδυασμός μας είχε υποσχεθεί και εξαγγείλει στο πρόγραμμά του τη δραστική μείωση των τροφείων που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς με προοπτική κατάργησής τους. Αυτό θα το πετυχαίναμε με περικοπή άλλων δαπανών και με εξοικονόμηση κονδυλίων από νοικοκυρεμένη διοίκηση που θα γινόταν. Πιστεύουμε πως ο Δήμος και η Πολιτεία οφείλουν να ασκούν κοινωνικό έργο και οι Παιδικοί Σταθμοί επιτελούν ένα τέτοιο και μάλιστα υψίστης σημασίας.
Ο κ. Στεργίου θέλοντας να εξορθολογίσει τα τροφεία στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες τα αύξησε.
- ΚΑΠΗ
Στα ΚΑΠΗ δεν ξέρει κανένας ακόμα τι γίνεται και τι θα γίνει. Έξι μήνες τώρα προσπαθούν να κάνουν πρόγραμμα εκδηλώσεων αλλά πρόγραμμα δεν υπάρχει!
Οι κοινωνικές παροχές και δραστηριότητες που υπήρχαν στο ΚΑΠΗ Μελισσίων αντί να επεκταθούν και στις άλλες δυο Δημοτικές Ενότητες ,να βελτιωθούν και να αυξηθούν καταργήθηκαν.
Εκδρομές δε γίνονται ( ο Δήμος χρωστάει ακόμα τις εκδρομές που έκανε η Διοίκηση Γραφάκου).
Φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει γιατί ο μεν κ. Γραφάκος του χρωστούσε τις αποδοχές ενός έτους ενώ ο κ.Στεργίου βρήκε καλύτερο να κόψει την πολύ αναγκαία για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας παροχή
Το τμήμα Εργασιοθεραπείας και το τμήμα χορωδίας που λειτουργούσαν τα δυο τελευταία χρόνια και τόσο τα χαίρονταν οι ηλικιωμένοι έπαψαν να λειτουργούν χωρίς να δώσει καμιά εξήγηση η σημερινή Διοίκηση
Ο Συνδυασμός μας δεν έμεινε αδιάφορος υπέβαλε ερωτήσεις, ζήτησε πληροφορίες αλλά η Διοίκηση ακόμα να απαντήσει.

Από το Γραφείο Τύπου της
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου