Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Επτά διαφορετικοί πολιτισμοί στα Μελίσσια !

Επτά διαφορετικούς πολιτισμούς στα Μελίσσια παρουσίασε στις 28 Μαΐου κατά την 1η Πολύ-πολιτισμική εκδήλωση, ο  Σύνδεσμος Φιλίας των Εθνών σε συνεργασία με την Πνευματική Κίνηση και τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης. Πρόκειται για τους πολιτισμούς των κρατών: Αιθιοπία, Γεωργία, Ιράν, Κούβα, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ελλάδα, που ταξίδεψαν τους θεατές στις πατρίδες τους και τους χάρισαν υπέροχες στιγμές.
Η πολιτιστική έκφραση είναι η πλέον ισχυρή & ουσιαστική προβολή των κρατών, εκτός των συνόρων τους, γιατί αναδεικνύουν όχι μόνο την ταυτότητά τους, αλλά και την δυναμική τους στο μέλλον.
Τα χορευτικά & μουσικά σχήματα ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Ήταν μια ποιοτική εκδήλωση που ξεσήκωσε τους θεατές. Όλοι γνώρισαν τις ιδιαίτερες ομορφιές των κρατών μέσω ταυτόχρονης προβολής στις δύο μεγάλες οθόνες, ενώ τα σημαιάκια των κρατών κοσμούσαν την σκηνή.
Στα περίπτερα οι πρεσβείες είχαν άφθονο έντυπο διαφημιστικό υλικό από την χώρα τους, ενώ η πρεσβεία της Αιθιοπίας προσέφερε Αιθιοπικό καφέ & εδέσματα. Το περίπτερο του μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας του Ιράν, παρουσίασε την περίτεχνη λαϊκή του τέχνη & προσέφερε στο κοινό βιβλία.
Όπως επισήμανε η  Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. & Αντιπρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης κ. Ευαγγελία Βλυσσίδου – Λεονταρίδου κατά τον Σ.Φ.Ε


 " Πολιτισμός σημαίνει την ανάπτυξη του ατόμου, για το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών, για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσα σε ένα Πολύ-πολιτισμικό περιβάλλον. Η Ελλάδα, μια χώρα με μακρά πολιτισμική κληρονομιά, πλούσια σε ήθη και έθιμα, θα ήταν αδιανόητο να μην ενδιαφερθεί να μάθει και τους πολιτισμούς άλλων εθνών".
Στην υπέροχη αυτή εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν: εκ μέρους του Σ.Φ.Ε. η κ. Ευαγγ. Βλυσίδου – Λεονταρίδου, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Δ. Στεργίου – Καψάλη ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολ/σμού & Αθλητισμού  κ. Δημήτριος Αποστολάκος  και εκ μέρους της Πνευματικής Κίνησης η κ. Μ. Αραμπάνου.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν εκ μέρους των πρεσβειών οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι, οι Πρόξενοι & οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Μπούρας (Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού), ο κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, η κ. Α. Κοσμοπούλου, ο κ. Β. Κωστόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι του Δήμου μας και των γύρω Δήμων.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις 29 Μαίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης με άλλα 9 κράτη, όμως λόγω οικονομικών δυσκολιών των συνδιοργανωτών, ανεβλήθη.
Υπενθυμίζουμε ακόμη, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σ.Φ.Ε. ανταποκρίνεται σε κάλεσμα κράτους. Εδώ και 15 χρόνια στέλνει πολιτιστικά σχήματα στα άλλα κράτη, πότε από Πανεπιστήμια & Τ.Ε.Ι. , και πότε από Πολιτιστικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου