Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ελλειψη ενημέρωσης για την Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση

Χωρίς καμιά προετοιμασία ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης των μαθητών κατά τη γνώμη πολλών γονιών που πήγαν να γράψουν τα παιδιά τους σ’ αυτά, τη Δευτέρα 20-06-2011.Οι γονείς διαμαρτύρονταν για τη έλλειψη ενημέρωσης αλλά κυρίως για το μεγάλο κόστος συμμετοχής των σαράντα (40) e την εβδομάδα για κάθε παιδί.
Πέρυσι για την αντίστοιχη περίοδο είχαν πληρώσει 20e. Έπρεπε δε να προσκομίζουν και τραπεζικό λογαριασμό προπληρωμής. Δεν είχαν προβλέψει, οι ειδικοί, ούτε ένα διήμερο προσαρμογής για τα μικρά παιδιά που μπορεί να μην τους άρεσε και να αποχωρούσαν.
 Η πληρωμή έπρεπε να συντελεστεί!!! Δεν είχαν σκεφτεί ούτε ελάχιστη έκπτωση, πρωτάκουστο αυτό, για το δεύτερο παιδί της οικογένειας.
Έτσι αντιλαμβάνεται η Διοίκηση του Δήμου μας την κοινωνική της αποστολή και το κοινωνικό της έργο και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και ανέχειας του κόσμου.
Δε γίνεται λόγος για την έλλειψη παιδαγωγικών υλικών και παιχνιδιών αφού ούτε χαρτί και μολύβια για να ζωγραφίσουν υπήρχαν μα ούτε χώρος για να καθίσουν. τα παιδιά. Ας ήταν καλά η παιδική χαρά κάτω από τον καυτερό καλοκαιρινό ήλιο όπου μπορούσαν…να παίζουν!!
Είναι μεγάλο το κόστος του προγράμματος δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρέπει η παροχή να είναι ανταποδοτική. Πέρυσι οκ. Γραφάκος για προεκλογικούς λόγους μείωσε την τιμή στα 20 e και ο Δήμος χρωστά ακόμα το περυσινό Αθλητικό καλοκαίρι...

Λες και την ενδιέφερε τη μητέρα που είχε τα δυο παιδιά και φώναζε γιατί ο κ. Γραφάκος μείωσε την τιμή και δεν πλήρωσε κιόλας.
Για την εξυπηρέτηση του προγράμματος θα απασχοληθούν δεκαεφτά εργαζόμενοι, γι αυτό το κόστος είναι μεγάλο δήλωσε ο Αντιδήμαρχος. Αλλά δεν είπε ότι ανάμεσα σ’ αυτούς αρκετοί είναι ήδη εργαζόμενοι του Δήμου, έντεκα περίπου. Όπως εργαζόμενοι του παλαιού ΚΕΚΑ και του ΚΔΑΠ αλλά και καθαρίστριες των σχολείων που αφαιρέθηκαν από τα σχολεία πριν κλείσουν ακόμα και μάλιστα κατά πολύ άκομψο τρόπο αφού δεν τηλεφώνησαν σους Διευθυντές για να τους ενημερώσουν. Οι καθαρίστριες δεν εκχωρήθηκαν από το Δήμο στα σχολεία. Ανήκουν σ’ αυτά και οι Διευθυντές έχουν και πρέπει να έχουν λόγο.
Είναι τάχα κοινωνική στάση να ζητούμε να πληρώσουν αυτοί οι γονείς το κόστος υπαλλήλων που έτσι ή αλλιώς θα πλήρωνε ο Δήμος;
Το θέμα προσπάθησε να θέσει στο Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας . Βασίλης Κωστόπουλος, αλλά η κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του αφήρεσε το λόγο και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Προφασίστηκε ότι είχε τελειώσει ο χρόνος ο διατιθέμενος από τον κανονισμό λειτουργίας που πρόσφατα ψήφισε μόνη η παράταξη του Δημάρχου. Είχε τελειώσει γιατί κατασπαταλήθηκε ο χρόνος για συζήτηση ήσσονος θέματος. Για να καταδειχτεί ότι η SECURITY για το πανηγύρι που έγινε πριν λίγες μέρες στη Πεντέλη δεν κόστισε 12000e αλλά 7000e.και ήταν τελικά καλά οργανωμένο και κερδοφόρο. Η συζήτηση βέβαια έγινε χωρίς να ζητηθεί από το Δ.Σ. και η ενημέρωση θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με την παράθεση των γραπτών στοιχείων σους δημοτικούς συμβούλους.. Μεθοδεύτηκε όμως έτσι ώστε να μη συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα και να μην απαντηθούν οι ερωτήσεις του συνδυασμού μας που από καιρό έχει υποβάλει και με υπεκφυγές κάθε φορά αναβάλλονται απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό μια πολύ σημαντική δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ.

Δελτίο τύπου του Συνδυασμού
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου