Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σε 92-93% ανέρχονται τα καταπατημένα δάση στην Πεντέλη !

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ιστολογίου www.tovima.gr που φέρει τον τίτλο "Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου",  οι τελευταίες αεροφωτογραφίες,συγκρινόμενες με τις αεροφωτογραφίες του 1945, που αναρτήθηκαν πρόσφατα στους Δήμους της Παλαιάς και Νέας  Πεντέλης αλλά & του Μαραθώνα, έδειξαν ότι έχουν καταπατηθεί και οικοδομηθεί δάση, σε απίθανα ποσοστά.
Συγκεκριμμένα για την Νέα Πεντέλη τα καταπατημένα δάση ανέρχονται  στο 92%, για την Παλαιά Πεντέλη στο 93% του συνόλου και για το Δήμο του Μαραθώνα στο 50%!!!
... Χιλιάδες στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων έχουν καταπατηθεί μεταπολεμικά και πάνω στα καταπατημένα κτίστηκαν οικοδομές, οι οποίες ανήκουν στο κράτος επισημαίνει το δημοσίευμα.

Αν επεκταθεί η έρευνα σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα αποκαλυφθεί η τεράστια αξία της Δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον ο Ο.Ο.Σ.Α. κάθε χρόνο, τη τελευταία εικοσαετία, στις ετήσιες εκθέσεις του αναφέρεται στο γεγονός, ότι η Ελλάδα χάνει περισσότερα από 25 δις Ευρώ κάθε χρόνο από φοροδιαφυγή και μη απόδοση του ΦΠΑ από τους επαγγελματίες. Το σύνολο των κεφαλαίων που λείπουν από τα κρατικά ταμεία, τη τελευταία 20ετία, δηλαδή από τότε που το χρέος της Ελλάδας γίνεται ανεξέλεγκτο, ξεπερνούν τα 500 δις Ευρώ. Αν σε αυτά προστεθούν και τα κλεμμένα ……
Αυτοί που ιδιοποιήθηκαν τα παραπάνω κεφάλαια, τα επένδυσαν και σε ακίνητα τα οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα και τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Όλα αυτά τα ακίνητα αποτελούν κρατική περιουσία, την οποίαν οφείλει το κράτος να την αξιοποιήσει, το συντομότερο δυνατόν.
Χαρ. Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου