Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μ. ΓΡΑΦΑΚΟΣ: Πρωταθλητής ψεύδους ο κ. Στεργίου!

Οι υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Πεντέλης φτάνουν 4 εκ. !
Νέα χρέη προκύπτουν για τον πρώην Δήμο Πεντέλης τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στον έλεγχο απογραφής που έκανε ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε ο κ. Στεργίου, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδυασμού  «Η Πεντέλη στο ύψος της».
Η παράταξη του Μ. Γραφάκου, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ισχυρίζεται ότι οι υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Πεντέλης φτάνουν 4 εκατ. ευρώ,  αναδεικνύοντας σε πρωταθλητή ψεύδους τον κ. Στεργίου που προεκλογικά έλεγε ότι δεν χρωστά τίποτε!!!
"Η απογραφή που έκανε ο κ. Στεργίου για τις υποχρεώσεις και των τριών Δήμων,επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτός από το ότι προσπάθησε να μεγαλώσει πλασματικά τις υποχρεώσεις του Δήμου Μελισσίων, αποδεικνύεται ότι έκρυψε και σημαντικά χρέη του πρώην Δήμου Πεντέλης.
Από τα στοιχεία που μας δόθηκαν από το Δήμο (κατόπιν καταγγελίας μας στο Γεν. Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής), προκύπτει ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κατάσταση των χρεών του πρώην Δήμου Πεντέλης, τα εξής:
υποχρεώσεις σε προμηθευτές ύψους 138.000 ευρώ καιυποχρεώσεις σε εργαζομένους με βάση απόφαση του εφετείου, 92.000 ευρώ πλέον τους τόκους. Τώρα φυσικά αντιληφθήκαμε γιατί ο κ. Στεργίου δεν ήθελε να μας δώσει τα στοιχεία.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο συνδυασμός μας με επιστολή του προς τη διοίκηση του Δήμου και προς τον ορκωτό ελεγκτή που έκανε την απογραφή, ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι ανωτέρω υποχρεώσεις δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κατάσταση απογραφής του πρώην Δήμου Πεντέλης με ημερομηνία 31/12/2010.
Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο κ. Στεργίου για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών διακήρυττε ότι δε χρωστά τίποτε. Μετεκλογικά αποκαλύφθηκαν χρέη 1.243.223 ευρώ, τα οποία μαζί με τα προαναφερθέντα ποσά αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ που οφείλει ο Δήμος να επιστρέψει στην πολιτεία ή στους πολίτες που επιβαρύνθηκαν την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης στην Πεντέλη, που χρηματοδοτήθηκαν όμως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άρα συνολικά χρέη 4 εκατ. ευρώ περίπου για τον «κύριο» που δεν χρωστά τίποτε !!!
Είναι πλέον προφανές ότι η απογραφή που έκανε ο κ. Στεργίου δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.
Με την ευκαιρία επειδή τα «παπαγαλάκια» της προπαγάνδας του κ. Στεργίου και οι υποστηρικτές του τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, συνεχίζουν να διαδίδουν ψεύδη στοιχεία, παρουσιάζουμε για μια ακόμα φορά τις υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Μελισσίων στις 31/12/2010, πώς αυτές δημιουργήθηκαν, καθώς και τις οφειλές της πολιτείας προς τον πρώην Δήμο Μελισσίων.
http://manolisgrafakos.gr/admin/wp-content/uploads/2010/09/Oikonomika-Stoixeia.pdf.
Ο κάθε πολίτης μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του".
Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής κίνησης
«Η Πεντέλη στο Ύψος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου