Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το Μέγαρο "ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ" σύμβολο της περιοχής

 ... «Φιλοδοξούμε να φέρουμε επαναφέρουμε στην ζωή μας τον στοχασμό, την ποίηση, την λογοτεχνία… Σε μια περίοδο που κινδυνεύει να αλλοιωθεί η τοπική μας ταυτότητα, είναι αναγκαίο ένας χώρος όπως το Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας να γίνει εφαλτήριο πνεύματος και πολιτισμού. Και όλοι εσείς το έχετε αγκαλιάσει, το έχετε «υιοθετήσει» με τις μικρές αλλά καταλυτικές σας πρωτοβουλίες και δίνεται βήμα στα παιδιά μας να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να μελετήσουν. Το Μέγαρο είναι σύμβολο της περιοχής και με μια ματιά σας αγκαλιάζετε τη γη, τις ρίζες μας , το αύριο.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου Καψάλης στην ομιλία του στο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας.
 Την εκδήλωση διοργάνωσε με αφορμή την λήξη των μαθημάτων ιστορίας τέχνης και κοσμήματος στο Πνευματικό Κέντρο Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης στο προαύλιο χώρο του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας παράλληλα με την έκθεση κοσμήματος. Ο Δήμαρχος τίμησε με την παρουσία του τον Πολιτιστικό Σύλλογο και επεσήμανε ότι περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα είναι αναγκαίο να διατηρήσουν την δική τους φιλοσοφία οικοδομησιμότητος, καθώς και την δική τους περιβαλλοντική και πολιτιστική φιλοσοφία.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, Λευτέρης Κοντουλάκος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες και σύντομα θα λειτουργήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε χώρο του Μεγάρου, με τη συνδρομή χορηγών δημοτών μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου