Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Βάζουν "μπουρλότο" στην Αττική οι δασικοί χάρτες


του Φάνη Γαβρινιώτη

Πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιδιώκει να επιλύσει ενδέχεται να δημιουργήσει η κύρωση των δασικών χαρτών σε περίπτωση όπου το υπουργείο Περιβάλλοντος αγνοήσει τις σοβαρές ενστάσεις που εγείρουν για την όλη διαδικασία οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η χρήση αεροφωτογραφιών του 1937 για τον προσδιορισμό των ορίων μεταξύ του δάσους και των αστικών περιοχών στην Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη και στον Μαραθώνα, το περιορισμένο χρονικό διάστημα για την υποβολή αντιρρήσεων και η προωθούμενη εξέτασή τους με συνοπτικές διαδικασίες προκαλούν την οργή των κατόχων ακινήτων τα οποία οι αναρτηθέντες χάρτες συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των δασικών και αναδασωτέων ζωνών, και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εμπλοκή την προσπάθεια σύνταξης των δασικών χαρτών της χώρας.
Ήδη, αρκετοί ιδιοκτήτες, που δεν πρόλαβαν στο διάστημα των 45 ημερών που είχαν στη διάθεσή τους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή αντιρρήσεως, απειλούν με προσφυγή στο ΣτΕ, μπλοκάροντας έτσι την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών.
Σε παρόμοια κίνηση εξετάζουν να προβούν και οι δημοτικές αρχές, όπως αναφέρει στο "euro2day.gr" ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου