Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Περί της ρύθμισης καταβολής οφειλών των πολιτών στο Δήμο

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιανουάριου 2012 γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη Διοικητικού αλαλούμ από την πλευρά της σημερινής Διοίκησης. Είχαν έρθει για έγκριση στο Συμβούλιο, ρυθμίσεις μεγάλου αριθμού οφειλών διάφορων δημοτών. Κυρίως ήταν από τα Μελίσσια (ως αποτέλεσμα της Πελατειακής Πολιτικής του κ. Γραφάκου) αλλά και από τη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης και τη Δ.Κ. Πεντέλης.
 Ο τρόπος όμως αντιμετώπισης των ρυθμίσεων δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Ήταν ηλίου φαεινότερο το πελατειακό στίγμα σε ορισμένες από αυτές και το «σκληρό» πρόσωπο της τυπολατρείας σε άλλες.
Ο Συνδυασμός μας πιστός στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αντέδρασε και ζήτησε να υπάρξει δίκαιη και σωστή ρύθμιση του θέματος για όλους. Έτσι η πρόταση μας όπως διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής μας Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου είναι:

Οι πολίτες οφείλουν να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά να διευκολυνθούν. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Για όλους ίσα μέτρα και ίσα σταθμά. Αντικειμενικό σύστημα ρύθμισης οφειλών που συνίσταται στον συνδυασμό των παρακάτω παραμέτρων:
α) Ποσό δόσης, το μικρότερο επιτρεπτό δηλαδή τα 100 ευρώ.
β) Αριθμός δόσεων ο μέγιστος επιτρεπόμενος δηλαδή 18 δόσεις. Λόγου χάρη, αν κάποιος οφείλει 1800 ευρώ να τα δώσει σε 18 δόσεις των 100 ευρώ και όχι σε 12 δόσεις των 150 ευρώ.
Σήμερα το σύστημα είναι στα χέρια του εκάστοτε Δημάρχου ή Αντιδημάρχου. .
Δηλαδή για να κάνει το πολιτικό του «παιχνίδι» ο κάθε Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος ορίζει ανάλογα και τις δόσεις καταβολής του χρέους. Θυμίζει έφορο λίγο παρωχημένης εποχής και λογικής. Μόνο που εδώ το παιχνίδι δεν είναι οικονομικό είναι πελατειακό!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου