Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ηθική και Ηθικολογία, Έλλειμμα Έργου & Έλλειμμα Δημοσίων Ταμείων

Της Σεβαστής Μπούρα - Μπούτου
Έχοντας διαβάσει το άρθρο, τής Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, τού Άγγελου Ε. Παλαιοδήμου με θέμα
 «Η ηθικολογία του Δ.Στεργίου ως αντίβαρο του ελλείμματος πολιτικού λόγου και έργου», θα ήθελα να καταστήσω τον αρθογράφο γνώστη των εξής σημείων γύρω από τις έννοιες - Ηθικολογία, πολιτικός λόγος, έργα και ελλείμματα.
Η ηθικολογία είναι μια πρακτική μειρακίων τής πολιτικής ρεμούλας και λασπολογίας που χρησιμοποιώντας τον άλλον και όχι τον εαυτόν τους, θέλουν να δείξουν τι πρέπει ή τι έπρεπε να κάνουν οι άλλοι και όχι αυτοί ή οι παρατρεχάμενοί των και συνοδοιπόροι των σε ανάλογες περιπτώσεις.
Το παραπάνω δεν αφορά εσάς αφού δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Με άλλα λόγια, στηριζόμενοι στον άλλον, κάνουν επίθεση με σκοπό να προσελκύσουν τον μελλοντικό τους ψηφοφόρο. Στην προκειμένη περίπτωση ο αρθογράφος προσπαθεί να πει, ότι υπάρχει «έλλειμα έργου», στο Δήμο Πεντέλης που ηγήθηκε ο Δ. Στεργίου, πριν γίνει Δήμαρχος τού νεοσύστατου Δήμου Πεντέλης με την συσπείρωση τριών παλαιών δήμων.

Εδώ πολύ επιτυχημένα ο αρθογράφος με έναν προτασιακό τύπο {Δήμος Πεντέλης Δ.Στεργίου «έλλειμμα έργου» } προσπαθεί να ταυτίσει τις μεταβλητές στην παρένθεση λογικά ισοδύναμες με τον νέον τρόπον λειτουργίας τών Δήμων Ελλάδος υπό μορφήν Καλλικρατικών, για μελλοντική του ιδιοτελή χρήση.
Σαν πολίτης τού κόσμου που έζησε για 38 χρόνια στην Ελλάδα, πριν μετοικήσει εκτός Ελλάδος για οικογενειακούς λόγους, θα ήθελα να ρωτήσω τον αρθογράφο αν, ύστερα από αυτή την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, κυρίως τής Ελλάδος και της οικονομικής καταστροφής που ακολούθησε, το έλλειμμα έργου, ήταν καλύτερο από το έλλειμμα δισεκατομυρίων χρημάτων στα δημόσια ταμεία τής πατρίδος μου.
Θα ήθελα επίσης να καταστήσω γνωστό στον αρθογράφο, ότι η ηθική που βρίσκεται στη μέση πολλών αντίθετων σημείων τής λεγόμενης εναντιότητας που χαρακτηρίζει την ζωή μας, έχει μια και μόνη θέση, όπου μπορεί να ταυτισθεί με το πρόσωπο που την επικαλείται, και αυτή είναι η νοητική πλευρά τής ψυχής τού ανθρώπου, παράδειγμα Δ. Στεργίου - εύχομαι και του πατρός σας κύριε Παλαιοδήμο, που μπορεί να κάνει χρήση της λέξης Ηθική, όταν το έργο του και η πορεία τής ζωής του ταυτίζεται με τον λόγο του, ως προς την ηθική του υπόσταση.
Με λίγα λόγια, όταν έχεις μάθει να πράττεις το ηθικόν στη ζωή σου, με γνώμονα τις αρετές τών Ελλήνων και τήν ηθική, όπως μας την ώρισε ο Αριστοτέλης, πώς δεν έχεις το δικαίωμα να επικαλείσαι στον πολιτικόν σου λόγο αυτή την ηθική του νου σου!

      25 Ιανουαρίου 2012

Σεβαστή Μπούρα- Μπούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου