Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«ΗΘΙΚΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΕΙΑ Νο 2»

 "Παραληρηματικό & ηθικολογικό το υμνολόγιο
 του Γ.Τ Δήμου Πεντέλης & φθηνός λαϊκισμός"!!!
"Ευχαριστήρια επιστολή" στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης, απέστειλε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων και νυν Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της «Ανθρώπινης Πολιτείας» Άγγελος Παλαιοδήμος, για την επιβεβαίωση, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, της επιχειρηματολογίας του άρθρου του που έφερε τον τίτλο «Η ηθικολογία του Δ. Στεργίου ως αντίβαρο του ελλείμματος πολιτικού λόγου και έργου».
Αγαπητό Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης (και κατ’ επέκταση αγαπητέ Δήμαρχε)
Θα περίμενε κανείς ότι μια ξεκάθαρη και αποστομωτική απάντηση, σε ένα δημοσίευμα με τίτλο θα ήταν ένας κατάλογος με τα έργα που έγιναν στον Καποδιστριακό Δήμο Πεντέλης κατά την δωδεκαετή διοίκησή του από τον Δ. Στεργίου (1999-2010). Δεν το κάνατε όμως. Μάλλον δεν μπορούσατε να το κάνετε!
Αντίθετα, ακολουθώντας τη γνωστή «πολιτική» επιχειρηματολογία σας, απαντήσατε με ένα παραληρηματικό, ηθικολογικό υμνολόγιο προς το πρόσωπο του Δ. Στεργίου που ξεπερνούσε τα όρια του φθηνού λαϊκισμού. Ως παράδειγμα προς εσάς και προς τους αναγνώστες της επιστολής μου, ακολουθεί απόσπασμα της απάντησής σας:
«Αυτό βέβαια που φαίνεται να σας πονάει, είναι το ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης θα είναι και πάλι υποψήφιος και την επόμενη 5ετία εφόσον βέβαια θα συνεχίσει να μπορεί να είναι από τις 06.00 το πρωί στο γραφείο, να κυκλοφορεί με την μηχανή του στην υπηρεσία του Πολίτη επί 24ωρου βάσεως και φυσικά αυτά είναι θέμα Θεού και ευτυχώς οχι δικό σας
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την απάντησή σας οι γνωστές ηθικολογικές παραινέσεις που αυτή τη φορά είχαν έντονο άρωμα ναρκισσισμού, όπως στο παρακάτω απόσπασμα:

«Αν θέλετε μια συμβουλή, μελετείστε το «αυτοδιοικητικό φαινόμενο Στεργίου» μήπως και μάθετε από το ήθος του, την εργατικότητα του, την ανθρωπιά του, τη διαφάνεια του, την οργανωτικότητά του, τη Διοίκησή του, το κάνουν πολλοί νέοι αυτοδιοικητικοί σήμερα, εφόσον επιθυμείτε να βοηθήσετε τον τόπο και αφήστε τις κακόβουλες κριτικές με λάσπες στα αυταπόδεικτα.»
Θέλω λοιπόν με την επιστολή μου να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άμεση, πλήρη και πολύ πειστική επιβεβαίωση της επιχειρηματολογίας του άρθρου μου.

Σημείωση 1η : Η αστραπιαία απάντησή σας στο άρθρο μου (μόλις 4 ώρες μετά τη δημοσίευση του), τα ορθογραφικά λάθη («συνομίληκοι») και οι διάσπαρτες ελλείψεις τονισμού (που και τα δύο διορθώνονται εύκολα πια, με οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου) προδίδουν την σφοδρή ενόχλησή σας από το περιεχόμενο του άρθρου μου.
Σημείωση 2η : Για τη σφαιρικότερη ενημέρωση των δημοτών, θα παραθέσω στο προσωπικό μου blog (www.melissiotis.gr) και την δική σας απάντηση. Ευελπιστώ ότι θα κάνετε το ίδιο στην προσωπική σας ιστοσελίδα.


Άγγελος Ε. Παλαιοδήμος
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
 της «Ανθρώπινης Πολιτείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου