Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δημήτρης Στεργίου: "Πηγή ελπίδας το εθελοντικό κίνημα"

           ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Ας δώσουμε «δωρεά ψυχής», για να λάβουμε πραγματική αγάπη

…«Γνωρίζοντας και ο ίδιος από εθελοντισμό, αναγνωρίζω πολύ καλά το έργο σας, τις προσωπικές θυσίες σας, θυσία οικογένειας-ελεύθερου χρόνου και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά σας και παραδειγματισμό σας για την πόλη μας και την πατρίδα μας. Για την πατρίδα μας που προσπαθούμε να δικαιώσουμε με τον πρόσφατο αγώνα μας να αποζημιωθούμε από την Τουρκία για τη δενδροφύτευση, που σύμφωνα με δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της, είναι υπαίτια για τις φωτιές του 1995 και σε πολλά ακόμα δάση της χώρας μας. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Διακαίωση με αποζημίωση για δενδροφύτευση των εκτάσεων αυτών, για το καλό όλων μας, καθώς το θέμα περιβάλλον δεν είναι τοπικό μα παγκόσμιο.»
Με λόγια καρδιάς ευχαρίστησε τους Εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης για την λειτουργία τους ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος εξήρε τη λειτουργία των εθελοντών και επεσήμανε ότι:

«...Το εθελοντικό κίνημα στις μέρες μας είναι όλο και πιο μεγάλη πηγή ελπίδας στην πατρίδα μας που περνά δύσκολες μέρες σήμερα.»
Στα 15 χρόνια που λειτουργείτε, σας έχω συναντήσει μερόνυχτα στα πεδία μάχης, σε βάρδιες, σε φωτιές, σε ατυχήματα, χιόνια και πλημμύρες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας, λύνοντας τα χέρια μας σε δεκάδες καθημερινά προβλήματα χωρίς αμοιβή, ιδιαίτερα στις μέρες μας που πολλοί από εσάς δεν έχουν εξασφαλίσει την καθημερινότητά τους...
Ως νέα τοπική αυτοδιοίκηση, συνενωμένη υπό τη μορφή του Καλλικράτη, τηρούμε την αρχή μας να λειτουργούμε με τις παρακάτω λέξεις:
ΛΙΤΟΤΗΤΑ Εξουσίας - EΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Δυστυχώς με την θλιβερή οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε από τον πρώην Δήμο Μελισσίων, δένονται τα χέρια μας για μεγαλόπνοα σχέδια άμεσης υλικής στήριξής σας.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υποδιοικητής του 12ου Π.Σ. κ. Κουνάδης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, κ.κ. Γιαμουγιάννη Γκρέης, Μωραϊτης Κων/νος, Κοντουλάκος Λευτέρης, Μπούρας Βασίλης, Αποστολάκος Δημήτρης, Τσινός Φώτης, Κολιός Μιχάλης, Γκολετσόπουλος Χρήστος, οι οποίοι παρακολούθησαν μια επίδειξη απεγκλωβισμού θύματος από τροχαίο με ειδική διασωστική σειρά εργαλείων (υδραυλικοί διαστολείς - κόφτες), στην οποία οι Εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί και με χορηγίες προσπαθούν να αγοράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου