Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιβραβεύτηκαν από το Δήμο οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ

«Αν μπορείς να ανταμώνεις τον θρίαμβο και την ήττα και να φέρνεσαι πάντα στους δύο κατεργάρους αυτούς ολόιδια, τότε γένηκες άντρας παιδί μου» Kipling
Τους επιτυχόντες μαθητές στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας, βράβευσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Πεντέλης, πλημμύρισε από νιάτα, αισιοδοξία, ελπίδα για μια κοινωνία αρχών και αξιών.
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους προέτρεψε «στη φάση της πλήρους απαξίωσης που βρισκόμαστε, στην διαδρομή της ελπίδας που εμείς οι παλαιότεροι ακουμπάμε στην πλάτη σας, σας ζητάω να αντισταθείτε και να αγωνιστείτε και εκείνα για τα οποία γελάγαμε πριν δέκα χρόνια, να τα κάνετε σύμβολα, να πιστέψετε ότι αν δεν ξεκινήσετε με αρχές με αξίες με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με τιμιότητα, με ειλικρίνεια, με αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον που σήμερα παρά ποτέ το έχει ανάγκη, δεν θα χάσετε εσείς μόνο, θα χάσει και η Πατρίδα μας που βρίσκεται αν όχι στο και πέντε σίγουρα στο παρά πέντε.

 Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι θα πρέπει να είστε δυνατοί , γιατί η ζωή είναι η διαδρομή των μεγάλων εκπλήξεων και ότι θα πρέπει πάντοτε στην διαδρομή αυτή να έχετε έναν οδηγό. Ο οδηγός αυτός πρέπει να είναι η συνείδηση σας, θα πρέπει να είναι η αλήθεια σας και θα πρέπει να είναι αυτή που θα καθοδηγεί και τις αποφάσεις σας όπως είπε και ο Σωκράτης».
Ευχές για καλή σταδιοδρομία στους μαθητές έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πεντέλης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, καθώς και οι δάσκαλοι - συμπαραστάτες στον αγώνα τους μαζί με τους γονείς και φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου