Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

«Λιτότητα στην εξουσία», «Εργατικότητα», «Ανθρωπιά» & «Διαφάνεια»

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Πρώτη μέρα του χρόνου και ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης με το Δημοτικό Συμβούλιο, παρακολούθησε τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στον Ι. Ναό της Ζ. Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Στην συνέχεια έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, (Mελισσίων-Νέας Πεντέλης-Πεντέλης).
Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε την αναγκαιότητα για αυτοκριτική από όλους, με γνώμονα την συνείδηση η οποία θα πρέπει να μας οδηγεί στις αποφάσεις μας. Αναφερόμενος δε στον πρώτο χρόνο της Καλλικρατικής διακυβέρνησης στο Δήμο Πεντέλης και στις δυσκολίες εφαρμογής του Καλλικράτη είπε:
... «Νοικοκυρέψαμε , στήσαμε τον Καλλικράτη, λειτουργούμε με νέα πλέον δεδομένα, τα παλιά δεδομένα τελείωσαν. Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχουν νόμοι που οφείλουμε να τηρούμε και αυτούς τηρούμε. Χωρίς σπατάλη ούτε ενός ευρώ όπως είχα πει και στην προεκλογική μου εκστρατεία. Δρομολογούμε αναπτυξιακές γραμμές μέσω ΕΣΠΑ, στηρίζουμε την καθημερινότητα, αγαπάμε τον άνθρωπο και τον στηρίζουμε, στηρίζουμε τον εθελοντισμό και στηριζόμαστε από αυτόν, σας θεωρούμε εργοδότες μας και αφεντικά μας, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, στηρίζουμε μια διοίκηση που έχει συνέπεια και συνέχεια, διαφάνεια, αρχές και αξίες και ελέγχει αυτό που λέει.
Αύριο αγαπητοί μου θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την χαμένη ελπίδα για την περιοχή και για την πατρίδα μας. Εδώ από το Δήμο Πεντέλης οφείλουμε να ξεπηδήσει ένα άλλο πνεύμα εξουσίας, ένα πνεύμα εξουσίας που θα έχει τέσσερις βασικές αρχές:
«Λιτότητα στην εξουσία», «Εργατικότητα», «Ανθρωπιά» & «Διαφάνεια»
 
Οι τέσσερις έννοιες που εμείς στηρίζουμε στην διαδρομή μας για το αύριο, επιδιώκοντας την ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας μια εξουσία που θα βλέπει τον άνθρωπο σαν το κύριο ζητούμενο, επιδιώκοντας μια Διοίκηση η οποία θα αγωνίζεται με βάση το δίκαιο για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων κατά Δημοτική Κοινότητα και που θα στηρίζει εκείνους οι οποίοι στηρίζουν τα νόμιμα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του.»
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι, ήταν είναι και θα είναι εδώ για να φυλάει Θερμοπύλες, ζήτησε δε «όλοι μαζί να πάρουμε τον τόπο μας και να του δώσουμε ελπίδα».
Να τον πάμε σε ένα καλύτερο αύριο, δίνοντας ένα μήνυμα, όχι μόνο τοπικό αλλά παναττικό και πανελλαδικό. Το έχει ανάγκη η Πατρίδα μας και για να πετύχουμε όλα αυτά, ας ζητήσουμε από τον Θεό την ΥΓΕΙΑ μας. Καλή χρονιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου