Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το πάθημα να γίνει μάθημα !!!

Η αποτυχημένη τριπλή Πρωτοχρονιάτικη Δημοτική Γιορτή
Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος διοργάνωσε τρεις διαδοχικές δημοτικές εορτές 11:00 στα Μελίσσια, στις 12:00 στη Ν. Πεντέλη και 13:00 στην Πεντέλη.
Δεν είναι στο χαρακτήρα μας η συνεχής κριτική, αλλά δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Το εγχείρημα απέτυχε! Ελάχιστος κόσμος σε κάθε εκδήλωση με τους περιφερόμενους να είναι οι πιο πολλοί (προηγήθηκαν Μελίσσια και Ν. Πεντέλη). Ένας περιπλανώμενος θίασος Δημοτικών Συμβούλων και κάποιων «παρατρεχάμενων» να τρέχει από τη μια πίτα στην άλλη και ένας βιαστικός Δήμαρχος αγχωμένος να τα προλάβει όλα σε δύο ώρες. Και από κοντά όλοι σχεδόν εμείς (δεν θα εξαιρέσουμε εαυτούς) συμβάλλοντας έτσι στο κακόγουστο θέαμα.
Στο τέλος έφταιγε ο παπάς που άργησε. Αφήστε που όσοι ακλουθούσαν έμαθαν απέξω τα όσα ο Δήμαρχος είπε διότι λίγο πολύ παντού τα ίδια είπε.
Πρόταση: Το πάθημα να γίνει μάθημα.

Μια και καλή γιορτή του χρόνου. Καλά οργανωμένη και στο Γεωγραφικό Κέντρο. Στην Ν. Πεντέλη. Να γεμίσει η αίθουσα και να έχουμε χρόνο να μιλήσουμε και να ευχηθούμε και όχι να φεύγουμε σαν κυνηγημένοι. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου δεν θα επαναληφθεί το ίδιο θέαμα...
Σημείωση: Δεν είναι πολύ αξιοπρεπές για ένα Δήμο να «επαιτεί» την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του από χορηγούς. Και δεν είναι σωστό να γίνονται θυσία τα πάντα στο βωμό της προσωπικών προβολών. Η αξιοπρέπεια βάζει όρια στους θεσμούς. Αν ο Δήμος δεν είχε να διαθέσει το ποσό αγοράς της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, δεν ήταν ανάγκη να κόψει. Δε θα πάθαιναν τίποτα οι Δημοτικοί σύμβουλοι και οι μερικές δεκάδες πολιτών.
Ούτε είναι αναγκαίο να οργανώνονται για τους εργαζόμενους, από το Δήμαρχο, φιέστες διανομής δώρων που έχουν ζητηθεί από άλλους. Οι εργαζόμενοι έχουν γνώση και αξιοπρέπεια. Ο Δήμος πρέπει να τιμά τους εργαζόμενούς του και να τους προσφέρει όταν μπορεί χαρά αλλά ο λαός μας λέει πως «με ξένες…παροχές μνημόσυνο δε γίνεται» εκτός αν υπάρχουν άλλοι στόχοι.
Υπάρχουν τομείς και δράσεις που ο Δήμος μπορεί να δέχεται κι να ζητά χορηγίες και έχει υποχρέωση να ευχαριστεί και να τιμά τους χορηγούς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου