Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Περιβαλλοντική & ηθική αποζημίωση ζητούν Πεντέλη & όμοροι Δήμοι

 1η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 1995 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ομόφωνη στήριξη των Δημάρχων στην πρωτοβουλία Στεργίου
Την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη για προσφυγή στα Ελληνικά και Διεθνή δικαστήρια σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στηρίζουν ομόφωνα οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, που κάηκαν τον Ιούλιο 1995.
Την Τρίτη στο Δημαρχείο Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδημοτική παναττική συνάντηση Δημάρχων, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης,
 Αγ. Στεφάνου - Διονύσου κ. Ιωάννης Καλαφατέλης , Ραφήνας - Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος , καθώς και εκπρόσωπος του Δημάρχου Μαραθώνος, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στάμος.
Κατά την συνάντηση έγινε μια ευρεία συζήτηση του θέματος. Οι δημοτικοί άρχοντες αποφάσισαν ομόφωνα να δρομολογήσουν κοινή αγωγή για τα εξήντα οκτώ χιλιάδες οχτακόσια σαράντα τέσσερα 68.844,00 στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995, περίοδο για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μ.Γιλμάζ , φέρεται να δήλωσε ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στα Ελληνικά δάση.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης δήλωσε ότι δεν ζητούν αποζημίωση των περιουσιακών στοιχείων, ζητούν περιβαλλοντική και ηθική αποζημίωση.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης υπογράμμισε
 ότι στην πορεία υλοποίησης
αυτής της προσπάθειας 
 Έλληνες και Τούρκοι θα είναι μαζί,
 γιατί οι δολιοφθορές αυτές προφανώς και
 δεν αντιπροσωπεύουν τον Τουρκικό λαό.
Το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας
του Δημάρχου Πεντέλης
κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη
είναι συνάντηση των Δημάρχων
 των οποίων οι περιοχές κάηκαν
 την ίδια περίοδο πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου