Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τα φοροχαράτσια

                 ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει.
Σε αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ. Το Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα, στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Το ψηφισμα αυτό κατεθεσε στο Δημοτικο Συμβουλιο η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, τον Νοεμβρη του 2011 και με αφορμή την πολύ σοβαρη περιπτωση μιας συνδημοτισας μας που μεγαλωνει 2 παιδια εκ των οποιων το ένα πασχει από σοβαρη ασθενεια και εχει αναγκη από φαρμακα με συγκεκριμενη θερμοκρασια ψύξης.

Η συγκεκριμένη είναι χρόνια ανεργη και αδυνατεί να πληρωσει την ΔΕΗ. Η κατ όνομα Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της αφαίρεσε τον μετρητη και φυσικα την αφησε χωρις ρευμα με αποτελεσμα να κινδυνευση η ζωη του παιδιου της.
Απαιτήσαμε μέσω αυτού του ψηφίσματος ο Δήμος να σταθεί συμπαραστάτης και αλληλέγγυος τόσο στην συγκεκριμενη συνδημότισσα μας, όπου για λόγους διαφύλαξης των προσωπικών της δεδομένων δεν αναφερόμαστε ονομαστικά, αλλά και σε όλους εκείνους που πολύ σύντομα θα βρίσκονται στην ίδια θέση και γιατί δεν θα έχουν αλλά και γιατί με την άρνηση της πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ θα επιδιώξουν να ορθώσουν ένα τείχος αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στο Μαύρο Μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Η απάντηση του κ Στεργίου και της διοίκησης του αναμένεται ακόμα και βεβαια κάνεις δεν την περιμένει πια. Οι ψευτοευαισθησίες του εξαντλούνται στα κοινωνικα παντοπωλεια με <<φιλους >> χορηγους , σε λεζαντες στον τυπο και στα καναλια μαζι με τα μεγαλα λογια σε κάθε ευκαιρία , οι οποίες δεν είναι τιποτα περισσοτερο από την << φιλανθρωπια των χορτατων, με το αζημιωτο βεβαια >>, αφού προσδοκούν να το εξαργυρώσουν σε ψήφος στις επόμενες τοπικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου