Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο «περιούσιος» Δήμαρχος & η οδοντική προληπτική εξέταση μαθητών

Πριν από δεκαπέντε χρόνια το ΚΕΚΑ, (ΝΠΔΔ) του τότε Δήμου Μελισσίων καθιέρωσε την προληπτική οδοντική εξέταση όλων των μαθητών των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων της πόλης. Δημιούργησε μάλιστα, στο χώρο του ΚΕΚΑ ένα πλήρες οδοντιατρείο, προσφορά του συμπολίτη μας Χρήστου Σαρρηγιάννη, ιδιοκτήτη της SADENT.
 Στόχος ήταν η εξέταση των μαθητών αλλά και η παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε άτομα που είχαν μεγάλη ανάγκη αλλά αδυνατούσαν οικονομικά να επισκεφτούν οδοντίατρο.
Η επόμενη Διοίκηση του Δήμου κατάργησε το οδοντιατρείο συνέχισε όμως την προληπτική εξέταση των μαθητών των Δημοτικών σχολείων. Έτσι κάθε χρόνο οι εθελοντές οδοντίατροι του Δήμου ( στα πρώτα χρόνια ήταν μία οδοντίατρος μόνο) επισκέπτονταν τα σχολεία, εξέταζαν τους μαθητές, τους έδιναν οδηγίες στοματικής και οδοντικής φροντίδας και με ειδικό έντυπο ενημέρωναν τους γονείς για την υγιεινή στοματική κατάσταση των παιδιών τους.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου αντί να επεκτείνει αυτή τη σημαντική κοινωνική παροχή και στους μαθητές των σχολείων των άλλων δύο Δημοτικών Ενοτήτων (Ν.Πεντέλης και Πεντέλης) θεώρησε καλό να την καταργήσει και να στερήσει έτσι τους μαθητές από μια σημαντική προσφορά, που ήταν εντελώς δωρεάν, για το Δήμο και τους γονείς των μαθητών.
Φαίνεται πως ο κ. Στεργίου θεωρεί πως μόνο αυτός μπορεί να κάνει κοινωνικό έργο. Είναι ο «περιούσιος» κατά πως λένε αυτοί που τον λιβανίζουν.

Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Διοίκηση το Μάρτιο του 2011 και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει το θέμα και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα. Συμπληρώνεται χρόνος από τότε και το τρέχον σχολικό έτος σε λίγο θα λήξει αλλά ο Διοίκηση ακόμα εξετάζει το θέμα.
Δικαιολογημένα οι συμπολίτες μας αναρωτιούνται: Γιατί η σημερινή Διοίκηση ενοχλείται από ό,τι καλό βρήκε στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες και θέλει να τα καταργήσει;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου