Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Απέρριψε "πανηγυρικά" τον προϋπολογισμό του 2012, η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Κοντόφθαλμη & λογιστική η οπτική του κ. Δ. Στεργίου !!!
Απορρίψαμε πανηγυρικά το μίζερο, υφεσιακό, συντηρητικό, φοβικό, «τυφλό», «απρογραμμάτιστο», «ξεζουμιστηκό», άδικο, αντιαναπτυξιακό, μνημονιακό Προϋπολογισμό του 2012
Ο προϋπολογισμός του 2012 που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης στις 22 Δεκεμβρίου αποκάλυψε, σε όλο της το μεγαλείο, την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης να λειτουργήσει έναν Καλλικρατικό Δήμο.
Και φυσικά δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς καθώς η Διοίκηση του Δ. Στεργίου έχει ήδη δείξει δείγμα γραφής στο περσινό οικονομικό έτος καθώς ο μικρών προσδοκιών προϋπολογισμός του 2011 ύψους περίπου 40 εκ. ευρώ κλείνει με εκτέλεση 50% (περί τα 20 εκ. ευρώ).
Χαρακτηριστικότατη απόδειξη αυτής της ανεπάρκειας ήταν ο τομέας των επενδύσεων-έργων.
 Σε προϋπολογισθέντα έργα 9 εκ. τα εκτελεσθέντα δεν υπερβαίνουν τα 0,5 εκ (λιγότερα δηλαδή από το 6%).
Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι:

α) Μίζερος και υφεσιακός: Ως έσοδα του προβλέπει μόνο τα θεσμοθετημένα από κρατικούς πόρους και δημοτικούς φόρους και ελάχιστα από επιχορηγήσεις για έργα. Δηλαδή πρότυπο λειτουργίας ενός απαρχαιωμένου δημοσιοκρατούμενου αντιαναπτυξιακού φορέα.
β) Συντηρητικός και φοβικός: Δεν έχει φαντασία, δεν έχει στόχους. Η μόνη του αντίληψη είναι: Διαχειρίζομαι την φτώχεια, λειτουργώ για να υπάρχω. Παίζω να μην χάσω. Φοβάμαι αυτό που δεν ξέρω, γιατί δεν μπορώ να το διαχειριστώ, αλλά ούτε θέλω να το μοιραστώ, γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω.
γ) «Τυφλός» και απρογραμμάτιστος: Επιβεβαιώθηκε ότι Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Οικονομικών ή έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ή πορεύονται στα «τυφλά». «Όσα έρθουν και όσα πάνε» που λέει ο λαός μας.
Ειδικά στα ανταποδοτικά τέλη επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά οι εκτιμήσεις μας. Προβλέπονται έσοδα 4,7 εκ. ευρώ και έξοδα 6,1 εκ. ευρώ δίνοντας το δικαίωμα σε αυτόν που οδήγησε το «μαγαζί» σε πτώχευση (λέγε με Μ. Γραφάκο) να πετάει λαϊκίστικες «φωτοβολίδες».
δ) «Ξεζουμιστικός»: Επιβάλλει μεγάλες αυξήσεις φόρων στους μικροκαταστηματάρχες, τους περιπτερούχους κ.α. και προβλέπει να πάρει αρκετά από τους οφειλέτες (αν έχουν όμως να τα δώσουν....)
ε) Άδικος : Αδικεί τη Ν. Πεντέλη με τη διατήρηση του Δημοτικού φόρου στο 0,65. Η θέση της «Ανθρώπινης Πολιτείας» είναι ότι όλες οι Δημοτικές Κοινότητες πρέπει να έχουν τον ίδιο Δημοτικό Φόρο δηλαδή 0,17. Αυτό για εμάς σημαίνει «Καλλικράτης» στην πράξη.
Αδικεί μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών καθώς χαρίζει το 50% των δημοτικών τελών σε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι στην Ελλάδα το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν είναι για όλους ο καθρέφτης της οικονομικής τους κατάστασης (βλέπε φοροδιαφυγή). Η θέση της «Ανθρώπινης Πολιτείας είναι: 50% έκπτωση στους ανέργους με το χαρτί του ΟΑΕΔ και 50% έκπτωση στους συνταξιούχους με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.
Αδικεί επίσης τον ίδιο το Δήμο Πεντέλης, καθώς δεν προϋπολογίζει σε απόλυτους αριθμούς το ποσό που αντιστοιχεί στην μείωση των δημοτικών τελών (μην έχοντας τα αναγκαία δεδομένα) καθιστώντας αυτομάτως πλασματικό τον Προϋπολογισμό του 2012.
στ) Αντιαναπτυξιακός: Προβλέπει έργα μόνο 5 εκ. ευρώ. Μακάρι να τα κάνει έστω και αυτά. Αν όμως κρίνουμε από την περσινό του ποσοστό εκτέλεσης (6%) τότε προβλέπουμε μετά λύπης μας έργα ανάλογης δαπάνης!!! Ευελπιστούμε να μας διαψεύσει!!
ζ) Μνημονιακός: Για να ισοσκελιστεί θεωρεί δεδομένο το δάνειο σκληρής «μνημονιακής» ρήτρας 8 εκ. ευρώ για 25 χρόνια για την Δ. Κοινότητα Μελισσίων!
Η κοντόφθαλμη λογιστική οπτική του κ. Στεργίου δίνει προτεραιότητα στο παρόν (το πολύ ως το πέρας της θητείας του) χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το μέλλον του Δήμου Πεντέλης και την επόμενη γενιά δημοτών. Το ερώτημα απευθύνεται κυρίως σε «φερέλπιδες» Μελισσιώτες. Σκέπτονται να είναι και αύριο στην Πολιτική σκηνή; Τι θα πουν για την αβασάνιστη επιλογή τους να βάλλουν τα Μελίσσια στην κατάψυξη της οικονομικής επιτήρησης για 25 χρόνια!

Συμπέρασμα
Τι να ψηφίσει κανείς από ένα τέτοιο προϋπολογισμό;
Απορρίπτεται πανηγυρικώς
Σημ.: Είχε ένα καλό άρθρο -πρόκληση Δ/ντης σύνταξης έγκριτης εφημερίδας της περιοχής μας, αναφορικά με «τετριμμένες» θέσεις Διοίκησης-Αντιπολίτευσης που θα ακουστούν για τούς προϋπολογισμούς.
Στο βασανιστικό του ερώτημα τι καινούργιο – διαφορετικό από τα μέχρι τώρα «κλισέ» θα πει η Αντιπολίτευση εμείς απαντάμε :
«Έχουμε προτάσεις και σχέδιο. Λειτουργούμε στη βάση, προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Εμπιστευόμαστε, επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε, διεκδικούμε με ώριμες θέσεις και μελέτες. Γνωρίζουμε να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει στο Δήμο και προφανώς όχι από τους πολίτες αλλά από «λιμνάζοντες» Δημόσιους συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Αυτός είναι ο οδικός αυτοδιοικητικός αναπτυξιακός μας άξονας και θα το αποδείξουμε».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου