Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΓΕ στον μαθητή της Α΄Λυκείου Χρήστο Φιαμέγκο

Την 1η θέση στην Ευρώπη και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέτυχε ο 15χρονος μαθητής Χρήστος Φιαμέγκος, στον ετήσιο διαγωνισμό πληροφορικής Microsoft 2013, που διοργανώνεται από τις εταιρείες  MICROSOFT και CERTIPORT. 
Στον τελικό, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο 2013, ο μαθητής διαγωνίστηκε στο Microsoft Excel, κατακτώντας σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στο διαγωνισμό αυτό, συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές έως 22 ετών, από πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό, οι συμμετοχές άγγιξαν τις 650.000, με σπουδαστές που προέρχονταν από 90 χώρες, εκ των οποίων 100 κορυφαίοι προκρίθηκαν στον τελικό κάνοντας ακόμα πιο ιδιαίτερη τη διάκριση του νέου μας μαθητή.
Την προετοιμασία του μαθητή για το διαγωνισμό ανέλαβε ο ακαδημαϊκός διευθυντής της εταιρείας KNOWLEDGE DYNAMICS Αλέξιος Γεωργαντίδης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική, αφού πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παιδιού.
 Τέτοιες διακρίσεις νέων ανθρώπων είναι μέγιστη ελπίδα για την Πατρίδα μας και την πληγωμένη μας κοινωνία.

Είναι μόλις 15 ετών. Πηγαίνει ακόμη σχολείο, είναι άριστος μαθητής αφού ολοκλήρωσε την Β & την Γ΄ Γυμνασίου με άριστα &ονειρεύεται να ασχοληθεί με την ιατρική έρευνα. 
Αισιόδοξος, αλλά όχι αιθεροβάμων ο μαθητής της πρώτης λυκείου μιλησε στο koutipandoras.gr για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την εμπειρία του από τον διαγωνισμό, για την επιτυχία του και για το μέλλον του.
 Στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών ταξίδεψε στις αρχές Αυγούστου, για να συμμετάσχει στον ετήσιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft για νέους ηλικίας 13 έως 22 ετών. «Διαγωνίστηκα στην κατηγορία Microsoft Excel 2007. Κλήθηκα σε διάστημα 50 λεπτών να επιλύσω σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας συναρτήσεις»,  είπε. 
«Στην κατηγορία μου συμμετείχαν περίπου 25 διαγωνιζόμενοι, ενώ συνολικά στο διαγωνισμό αναμετρήθηκαν περίπου 100». 
Ο Χρήστος Φιαμέγκος είχε καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς της Ουάσινγκτον μεταξύ περίπου 650.000 διαγωνιζόμενων από 90 χώρες. Μαζί του στην Αμερική βρέθηκε μια ακόμη ελληνίδα μαθήτρια, η Δήμητρα Μαρή, η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία Word 2007, όπου κατέλαβε την 9η θέση.
 «Λάμβανα μέρος στους διαγωνισμούς της Microsoft, μέσω του προγράμματος πληροφορικής του σχολείου μου. Εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκρισή μου και την επιτυχία μου ήταν ο δάσκαλός μου, ακαδημαϊκός διευθυντής του φροντιστηρίου Knowledge Dynamics, Αλέξης Γεωργαντίδης», επισημαίνει ο Χρήστος Φιαμέγκος ο οποίος ασχολείται με τους υπολογιστές από την ηλικία των 8 ετών, όταν απέκτησε όπως λέει τον πρώτο του ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 «Δεν επρόκειτο για διαγωνισμό προγραμματισμού, αλλά για πρωτάθλημα με αντικείμενο τα προγράμματα της Microsoft», διευκρινίζει ο 15χρονος, ο οποίος δεν σκοπεύει να σπουδάσει και να ασχοληθεί με την πληροφορική, ονειρεύεται όμως να ακολουθήσει το δρόμο της ιατρικής και συγκεκριμένα της ιατρικής έρευνας. 
«Δεν με ελκύει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός, θέλω να ασχοληθώ με την ιατρική έρευνα» λέει, ενώ σκέφτεται το μέλλον του στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα, όπως εξηγεί. Άλλωστε, εξηγεί «ο τρόπος ζωής στις ΗΠΑ, όσο τις έζησα, μου άρεσε. Νομίζω θα μπορούσα να ζήσω και να εργαστώ εκεί, αλλά και οπουδήποτε αλλού».
 Ο νεαρός Χρήστος Φιαμέγκος, πέρα από τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον διαγωνισμό της Microsoft, κέρδισε ακόμη διαπιστευτήρια, αλλά και μια επιταγή των 1.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου