Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Όπλα, ναζισμός, Χρυσή Αυγή & στο βάθος Ρέστης, Πρώτο Θέμα και Ιράν…

Περί Αναστασίου Πάλλη(φυγοδίκου) - ΠΗΓΗ: Το Μώλυ
Σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ, σε λιμάνια της Αττικής αναζητούν κυρίως οι διωκτικές αρχές το χαμένο οπλοστάσιο που αριθμεί ίσως περισσότερα από 10.000 όπλα, του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας που δήλωνε και εφοπλιστής είχε οργανώσει δίκτυο παράνομης, συνεχούς εισαγωγής και εξαγωγής όπλων με κοντέινερ που παρέμεναν σε χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Ωστόσο διερευνάται αν υπήρχε και άλλη κρυψώνα όπλων, πιθανόν κοντά στο πολεμικό «μουσείο» του επιχειρηματία στα Μεσόγεια…
Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα «χαμένα» όπλα του 52χρονου επιχειρηματία να είχαν προορισμό τη Συρία ή άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής και να σχετίζεται με κυκλώματα λαθρεμπορίου όπλων. 
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙΌμως, ερευνάται το ενδεχόμενο ένα τμήμα εξ αυτών να είχε σχέση και με τον «εξοπλισμό» της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα ερευνάται το δίκτυο των «συνδέσμων» τού επιχειρηματία στην ΕΛ.ΑΣ και ειδικότερα στα αρμόδια τμήματα για τις άδειες όπλων ή τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας στις οποίες απευθυνόταν για τα «κυνηγετικά» όπλα του. Μάλιστα ήδη έχουν υπάρξει πληροφορίες για συγκεκριμένο αστυνομικό της ΓΑΔΑ, που φέρεται να υποβοηθούσε τον Αναστάσιο Πάλλη στις παράνομες πράξεις του. Επιπλέον εξετάζονται οι «επαφές» και οι…αρωγοί του σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.
 Ακόμη ερευνάται και ο ρόλος δύο άλλων επιχειρηματιών -ο ένας εξ αυτών εμφανίζεται ως έμπορος μηχανημάτων στα δυτικά προάστια- που πιθανόν σχετίζεται με το ερευνώμενο δίκτυο λαθρεμπορίας όπλων από τον κ. Πάλλη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιχειρηματία που εκτιμάται ότι βρίσκεται εντός Αττικής, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας. Όμως αυτές οι έρευνες είχαν αποδειχθεί, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αναποτελεσματικές. Οι έρευνες βασίζονται σε πληροφορίες και για τις κινήσεις των σωματοφυλάκων του 52χρονου επιχειρηματία και κυρίως ενός πρώην άνδρα των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού που είναι συγγενής άλλου φυγόδικου επιχειρηματία.
Ναζιστικό μουσείο & πιστόλια στη βίλα του επιχειρηματία 



Πιστόλια, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες) βρέθηκαν κατά την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙΌπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η έρευνα διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι Walther 357 Magnum, πιστόλι Walther 9 χιλιοστών, τέσσερα πιστόλια Glock 9 χιλιοστών και τέσσερα πιστόλια Glock 0,45. Όπως σημειώνεται, για τα 10 πιστόλια έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων.
Επίσης εντοπίστηκαν βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, ασπίδα της ΕΛ.ΑΣ. και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Τα ναζιστικά σύμβολα εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ένα μέρος τους κατασχέθηκε.
Σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=535133
Συνελήφθη στενός συνεργάτης του Αν. Πάλλη για κακουργηματικές πράξεις
Στο σπίτι του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στη Βούλα, πραγματοποίησε έρευνα το απόγευμα της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. παρουσία τριών εισαγγελέων. Τα ευρήματα σόκαραν τους εισαγγελείς, αφού σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, ενώ στο άλλο του σπίτι του, στο Παλιό Φάληρο, βρέθηκαν επίσης 13 πυροβόλα όπλα.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙΓια την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο το οποίο αρχικώς θεωρήθηκε ότι είναι επιστάτης των κατοικιών. Κρατείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία καθώς βαρύνεται με την κατηγορία της οπλοκατοχής και άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα που έγινε την Τρίτη διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με βάση αυτοτελή δικογραφία από πληροφορία για την προέλευση των όπλων και των αρμάτων μάχης που βρίσκονται στο μουσείο που διατηρεί ο επιχειρηματίας στα Μεσόγεια. Δίωξη για οπλοκατοχή αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας υπηρεσίας –ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία– εναντίον του Αν. Πάλλη.
Στην έρευνα της Τρίτης εκτός από τους εισαγγελείς παρόντες ήταν και οπλουργοί ο οποίοι είχαν κληθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς. Θα ερευνηθεί, όπως είναι φυσικό, και εάν τα όπλα έχουν σχέση με τα κρυμμένα της Χρυσής Αυγής, όπως έχει καταγγείλει βρετανός υπήκοος, καταθέτοντας ότι στο σπίτι του επιχειρηματία κρύβονταν όπλα μέσα σε κιβώτια. Την υπόθεση αυτή εξακολουθεί να έχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της έρευνας:
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ«Σε έρευνα που διενεργείται σε έπαυλη φυγόδικου ημεδαπού, στην περιοχή της Βούλας Αττικής, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:
- Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
- Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
- Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
- Εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
- Δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
- Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser
Τα ανωτέρω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται».
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=534998
@@@@
Απολογείται ο επιστάτης του Αναστάσιου Πάλλη για τα όπλα

Στην 17η τακτική ανακρίτρια απολογείται σήμερα, Πέμπτη, ο επιστάτης και βοηθός του Αναστάσιου Πάλλη για τα βαριά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία.
Αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος διενήργησε και την σχετική έρευνα, άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς και απλή οπλοκατοχή τόσο εναντίον του επιχειρηματία – ο οποίος ήδη προτού βρεθεί το οπλοστάσιό του, διέφευγε τη σύλληψη για άλλο, οικονομικό, έγκλημα – όσο και εναντίον του επιστάτη και βοηθού του, ο οποίος συνελήφθη.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙΠαράλληλα ο εισαγγελέας εξέδωσε συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους 52χρονου Πάλλη, ο οποίος εκτός των άλλων φαίνεται να εμφανίζει και περίεργες διασυνδέσεις με τις αρχές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λακαφώσης έδωσε εντολή να διαταχθεί έρευνα και σε βάρος του διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος χορηγούσε στον καταζητούμενο σήμερα επιχειρηματία άδειες οπλοκατοχής για όπλα που εμφανίζονταν ως κυνηγετικά, αλλά στην πραγματικά ήταν βαριά και καθόλα ενεργά πυροβόλα όπλα.
Πηγές της ανάκρισης αναφέρουν ότι στην έκθεση κατασχέσεως από τα σπίτια του Πάλλη καταγράφονται όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από δολοφονικές ομάδες στη Νιγηρία και την Σομαλία.
Στη δικογραφία περιέχεται και η κατάθεση του βρετανού απόστρατου, πρώην συνεργάτη του, ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε σε κοντέινερ, το οποίο ανήκε στον Πάλλη, χιλιάδες πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών. Μάλιστα, με κάποια από αυτά στα χέρια, όπως υποστηρίζει, φωτογραφίζονταν τόσο ο ίδιος ο Πάλλης όσο και τα παιδιά του. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν, πάντως, δεν αποτυπώνουν αυτά τα όπλα, αλλά άλλα συλλεκτικά.
Αντίγραφα της δικογραφίας διαβίβασε ο κ. Λακαφώσης και στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα που πραγματοποιείται από την εισαγγελία Εφετών με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη για τυχόν σχέση των όπλων του Αναστάσιου Πάλλη με αυτά που αναζητούνται από το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.
 &&&&
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ
Ιουλίου 24th, 2013

Ο Πάλλης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας…
Ως γνωστόν, με τη προχθεσινή, 22/7, νυχτερινή εντολή της εισαγγελίας προς την ασφάλεια ζητήθηκε η σύλληψη των εφοπλιστών Βίκτωρα Ρέστη και Αναστάσιου Πάλλη.
Οι αστυνομικοί του οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας συγκρότησαν ομάδες και συνέλαβαν τον κ. Ρέστη στο σπίτι του, ενώ παρότι έγιναν τρεις με τέσσερις έφοδοι σε πιθανά σημεία παρουσίας του κ. Πάλλη, αυτός δεν βρέθηκε και αναζητείται.
Είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στην υπόθεση ότι ενώ το αυτοκίνητο μεταγωγής του κ. Ρέστη κατευθύνονταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, άλλαξε κατεύθυνση, επέστρεψε στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και ζητήθηκε από τον κ. Ρέστη ν” ανοίξει τα γραφεία του ώστε να κατασχεθούν αρχεία και υπολογιστές.
Οι υπολογιστές και άλλα στοιχεία του κ. Πάλλη βρίσκονται ήδη στη διάθεση των αρχών από προηγούμενες έρευνες.
Read more…
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ... ΝΑΖΙ


Up_οψις: Την σύλληψη του Ρέστη, ως αχυρανθρώπου του Ιράν, απαίτησαν οι ΗΠΑ, για να γίνει η συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά
Ιουλίου 24th, 2013
«Στράβωσε»…
Για παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές που στοχεύουν στο σπάσιμο του εμπάργκο πετρελαίου, που έχει επιβληθεί στο Ιρανικό καθεστώς κατηγορεί τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση UANI (United Against Nuclear Iran)!
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της UANI, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαρκ Ουάλας, απέστειλε επιστολή προς τον Β. Ρέστη ως προέδρου της τράπεζας FBB, στην οποία υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τον επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή προκειμένου να αποτελέσουν «πύλη» στην Ελλάδα του Ιρανικού υπουργείου πετρελαίου.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Reuters και η Wall Street Journal, φέρνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή Ουάλας προς τον Έλληνα εφοπλιστή.
Read more…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου