Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Την έναρξη των κοινωνικών προγραμμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, ανακοίνωσε ο κ. Παναγιώτης Μούστρης

Η πρώτη τακτική μηνιαία σύσκεψη  με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  7 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Παναγιώτη Μούστρη
Παρόντες ήταν οι Διευθυντές των σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βαθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων. Παρευρέθησαν επίσης, οι  Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄Βαθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλίας Τσουχνικάς και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Φουφρής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση αφορούσαν στην γενική λειτουργική κατάσταση των σχολείων, στα μέτρα που ελήφθησαν ενόψει της σχολικής χρονιάς και αναλύθηκε η πολιτική  της Διοίκησης όσον αφορά στην υποστήριξη  των σχολικών συγκροτημάτων.
Επισημάνθηκε δε ότι, παρά τα σοβαρά υπάρχοντα προβλήματα  σε επίπεδο Κεντρικής Εξουσίας, με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων τοποθετήθηκαν οι  καθαρίστριες, αλλά και  οι σχολικοί τροχονόμοι.
Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν οι απαραίτητες  επισκευές – παρεμβάσεις στα κτίρια, μια προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί όπου απαιτείται.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη των κοινωνικών προγραμμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, κατ΄ αρχάς το πρόγραμμα της Δωρεάν Ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης και το «Δια Βίου Μάθηση» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Για τα προβλήματα της καθημερινότητας δόθηκαν επί τόπου οδηγίες για  την άμεση επίλυση τους.
Η επόμενη σύσκεψη προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 την ίδια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου