Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

«Ξέχασαν» να καταδικάσουν την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Στεργίου & Γραφάκος!!!

Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα από τα τραγικότερα περιστατικά της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.
 Προς τιμή τους οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης  («Λαϊκή Συμπείρωση» Τ. Καρατζής, «Πεντέλη εν δράσει» - Α. Φειδοπιάστης, «Ανθρώπινη Πολιτεία» - Δ. Παπακωνσταντίνου) άμεσα καταδίκασαν με δριμύτητα το γεγονός και την εγκληματική τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Πεντέλης, δηλαδή της Διοίκησης - Δ. Στεργίου και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  - Μ. Γραφάκος .
Ο Δ. Στεργίου και  ο Μ. Γραφάκος συνηθίζουν επί τρία χρόνια να μας βομβαρδίζουν καθημερινά με δελτία τύπου για οτιδήποτε μικρό μπορεί να τους δώσει λίγα λεπτά δημοσιότητας στα τοπικά ενημερωτικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα  (από την παρουσία τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης μέχρι την αποστολή επιστολή τους σε κάποιο γραμματέα Υπουργείου).
 Και όμως! Μπροστά σε ένα από τα τραγικότερα περιστατικά της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου μας, μπροστά σε ένα βαρύτατο χτύπημα για τη δημοκρατία μας, το δίδυμο των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης «εποίησε τη νήσσαν».
Μάταια επί δύο εβδομάδες αναζήτησα στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αλλά και στις προσωπικές ιστοσελίδες και ιστολόγια τους μια ανακοίνωση τους σχετική με το θέμα.
Είναι πασιφανές ότι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, που έκανε την εμφάνιση του και στην πόλης μας στις εκλογές του Μαϊου 2012 (5,25% - 956 ψήφοι) και Ιουνίου 2012 (4,74% - 852 ψήφοι), αλλά και η δημοσκοπική του μεγέθυνση λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τους δύο κυρίους ενόψει των αυτοδιοικητικών  εκλογών  του Μαϊου 2013 (φυσικά υπό το πρίσμα της εξουσίας ως αυτοσκοπού).
Θα μπορούσαν να δοθούν διάφορες πιθανές εξηγήσεις για το ότι Διοίκηση - Δ. Στεργίου και Αξιωματική Αντιπολίτευση - Μ. Γραφάκος επέλεξαν την στρατηγική της τήρησης σιγής ιχθύος για το θέμα, όπως:

Κρατούν ανοικτές πόρτες για ψηφοφόρους και μέλη της Χρυσής Αυγής
Δέχτηκαν αντιδράσεις από στελέχη των συνδυασμών τους
Φοβήθηκαν τραμπουκισμούς των μελών της Χρυσής Αυγής
Διάφοροι συνδυασμοί των τριών παραπάνω λόγων
Όλα τα παραπάνω

Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας τους δικαιολογήσουν λέγοντας ότι η κεντρική πολιτική σκηνή δεν αφορά την Αυτοδιοίκηση. Όμως αγαπητοί συμπολίτες μέγιστο καθήκον όλων των πολιτών και πολύ περισσότερο των αιρετών, δηλαδή δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, είναι η υπεράσπιση της ιδέας της δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού είναι η σιωπή!

Υστερόγραφο: Χλιαρές αποδοκιμασίες και λεονταρισμοί μέσα στο κλειστό περιβάλλον φίλων – συνεργατών – συμμαθητών του  facebook μόνο ως φθηνή δικαιολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν…

                                                     Άγγελος Παλαιοδήμος
                                 Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων

                                      Μέλος της Ανθρώπινης Πολιτείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου