Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πραγματικό φίλο του Ισραήλ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά, η οργάνωση «American Jewish Committee»

Συγκεκριμμένα μόλις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας(ΟΧΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ), δήλωσε ρητά & κατηγορηματικά στο πολυπληθές ακροατήριο του Εβραϊκού Λόμπι που παρακολουθούσε την εκδήλωση που οργάνωσε το AJC, ότι θα ξεριζωθεί η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, 
εισέπραξε το ενθουσιώδες & παρατεταμένο τους χειροκρότημα...»
Τόσο που ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Χάρις  χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πραγματικό φίλο του Ισραήλ και της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας».
Ο «ΕΛΛΗΝ» πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:
 «Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «που κάνει τη δουλειά της».
Ο «ΥΠΕΡπατριώτης» Αντώνιος Σαμαράς ξεχώρισε τους ψηφοφόρους από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι ο αρχηγός της και πέντε βουλευτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εγκληματική δραστηριότητα ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι νεοναζί, δικαιολογώντας την επιλογή τους, λέγοντας πως η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία είναι εκείνα που
τους ώθησαν προς τη Χ.Α.
«Απαντήσαμε στη βία, τόνισε και συλλάβαμε την ηγετική ομάδα της Χ.Α., η οποία εκμεταλλεύθηκε την κρίση. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, συνέχισε, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος σε κανένα μέρος του κόσμου για τους νεοναζί. Και πρόσθεσε:
Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση»

 Διευκρίνισε επίσης στο ακροατήριό του  ότι «είναι η Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα που έχει επιληφθεί, όχι η κυβέρνηση».
 Εξήγησε, πάντως, στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί, η ηγεσία της οργάνωσης είναι. Οι ψηφοφόροι της είναι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και από την υψηλή ανεργία που μαστίζει την χώρα, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός έχει πολιτική αντίληψη και θα απομονώσει τους νεοναζί.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε στα μέλη του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, αλλά και την αισιόδοξη προοπτική της.
«Η χώρα περνά μακρά κρίση για 6η συνεχή χρονιά. Το ΑΕΠ της έχει μειωθεί κατά 25%, η ανεργία έχει φθάσει στο 27% και στους νέους το 60%, οι πολίτες έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 40%. Η κατάσταση συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην αμερική την δεκαετία του 1930. Οι Έλληνες, όμως, έδειξαν υπομονή και αποφασιστικότητα και η χώρα βγαίνει βήμα-βήμα από την κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, πάντως μία κατηγορία Ελλήνων παρασύρθηκε από το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό.
Ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 14 μήνες η χώρα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση: «Το Grexit ήταν πολύ δημοφιλές πριν από 14 μήνες, πολύ μιλούσαν για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Σήμερα κανείς δεν μιλά πια για έξοδο, αλλά για Grecovery. 
Η Ελλάδα ήταν πρόβλημα σε μία ασταθή περιοχή, σήμερα αντίθετα είναι παράγοντας σταθερότητας», είπε και σημείωσε ότι η χώρα πετυχαίνει τους στόχους που έχει βάλει, ότι φέτος θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι έχει γίνει φιλική για διεθνείς επενδύσεις.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, που «είναι καλύτερες από ποτέ, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δυνάμωσαν πολύ» και πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ, για την κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, στο πλαίσιο «της οικοδόμησης στρατηγικής σχέσης».
Εκτεταμένη αναφορά έκανε στο πεδίο που ανοίγεται για συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί.
Ήδη, είπε, στην Κύπρο ενεργοποιείται εταιρεία αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων και πρόσθεσε ότι οι πηγές του αερίου είναι εκεί και ότι είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.
 Ενδεικτικά δε ανέφερε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου των τριών χωρών θα καλύπτουν το 50% των αναγκών της Ευρώπης στα επόμενα 30 χρόνια.
 Ο  ισχυρός άνδρας της οργάνωσης Ντέιβιντ Χάρις από την πλευρά του τόνισε ότι «οι αποφάσεις που παίρνει ο πρωθυπουργός είναι δύσκολες, ωστόσο ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του κάνουν το καλύτερο δυνατό για την χώρα».
 Στο τέλος έκανε χιούμορ(πλακίτσα), λέγοντας ότι για τις στιγμές που χαλαρώνει – «αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν»- του κάνει δώρο την αμερικανική κωμική σειρά Seinfield στην οποία πρωταγωνιστεί μία παρέα εβραίων και η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Εβραίους της Αμερικής. Επίσης του έκανε δώρο έναν αναμνηστικό πάπυρο που βεβαιώνει ότι η Επιτροπή τον θεωρεί καλό της φίλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου