Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις προσφοράς, εθελοντισμού & αλληλεγγύης από την ΑΕ Πεντέλης

Δράσεις κοινωνικής προσφοράς, εθελοντισμού & αλληλεγγύης προωθεί η Αθλητική Ένωση Πεντέλης, αντιλαμβανόμενη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε δεκάδες νοικοκυριά και με στόχο να δημιουργήσει, πέρα από καλούς αθλητές, ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς προγραμματίζονται:
Αγώνες τις ανδρικής ομάδας μπάσκετ - που αγωνίζεται στη Γ’ εθνική κατηγορία- με μοναδικό εισιτήριο τρόφιμα που θα δοθούν σε ιδρύματα της Πεντέλης.
Συλλογή ρούχων, παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα δοθούν σε δανειστικές βιβλιοθήκες και ιδρύματα της περιοχής.
Πρόσκληση παιδιών από ιδρύματα για την παρακολούθηση αγώνων της ομάδας μπάσκετ.
Για την ανάδειξη του εθελοντισμού έχει αποφασιστεί η δενδροφύτευση στην περιοχή του μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας με την συμμετοχή των μελών όλων των ακαδημιών της Ένωσης, αλλά και ο καθαρισμός κεντρικών σημείων του δήμου Πεντέλης (π.χ. οι πλατείες στη Νέα και Παλαιά Πεντέλη).
Όσον αφορά στις δράσεις αλληλεγγύης, από φέτος ηΈνωση υλοποιεί μία πρωτότυπη ιδέα, προτρέποντας τους μεγαλύτερους σε ηλικίααθλητές της να «υιοθετήσουν» μικρότερα παιδιά της ακαδημίας μπάσκετ και ναπαρίστανται στις προπονήσεις τους μία φορά τον μήνα, να τους γνωρίσουν και να τουςβοηθούν όπου χρειάζεται.
Με τη σειρά τους, οι μικροί αθλητές θα παρακολουθούν τους αγώνες των νέων και των ανδρών, ώστε να ενθαρρύνουν τις ομάδες, ενώ σε κάθε αγώνα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ τέσσερα παιδιά θα βοηθούν ώστε οι μπάλες και τα μπουκάλια να απομακρύνονται από το παρκέ.
Η Αθλητική Ένωση Πεντέλης δημιουργήθηκε στον Δήμο Πεντέλης με τη συγχώνευση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του «Νεοπεντελικού Α.Ο.» και του Αθλητικού Συλλόγου Πεντέλης -σωματεία που ιδρύθηκαν το 1983.
«Η δέσμευσή μας για ανάδειξη των αξιών της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά και τον τόπο μας» τονίζουν οι άνθρωποι της Ένωσης, σημειώνοντας πως «η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης από την ομάδα μας τόσο με την έννοια της άμεσης προσφοράς όσο και μέσω δράσεων μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ανθρώπου-κοινωνίας».

                                                      ΠΗΓΗ:sports.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου