Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εξαιρετική η «Ημερίδα για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών»

Με επιτυχία διεξήχθη την 12η Οκτωβρίου 2013 το πρωί  στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων,  Ημερίδα για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και τα εν χρήσει σχολικά βιβλία θεωρητικής κατεύθυνσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 Την πρωτοβουλία του διαλόγου για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα, είχαν η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων και ο Δήμος Πεντέλης,  με τη συνεργασία  της Εστίας Πατερικών Μελετών και του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βορείων Προαστίων.
Αντικείμενο προβληματισμού των συμμετασχόντων στην ημερίδα ήταν  ο χαρακτήρας, η ποιότητα και η πληρότητα των  περιεχόμενων  στα σχολικά προγράμματα και βιβλία  ώστε  να εξαλειφθούν κίνδυνοι ελλείμματος Παιδαγωγικής και Κοινωνικής Αγωγής και στρεβλώσεων  της Ελληνοορθόδοξου Αγωγής των νέων της πατρίδας μας.
Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος  κάλεσε   τον Εκπαιδευτικό - Θεολόγο να αξιοποιήσει στην πράξη τα κατ’ εξοχήν εγχειρίδια της  ορθόδοξης διδασκαλίας ώστε να καταστεί δυνατή «η γνήσια συνάντηση  των  νέων με τα κείμενα αυτά.»



Ο Δήμαρχος  Πεντέλης  Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης χαιρέτισε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Ημερίδας, γιατί αν και το αντικείμενο της έχει κατά καιρούς απασχολήσει όλους, κανένας έως σήμερα δεν το έχει θέσει συγκεκριμένα προς συζήτηση.
  Τόνισε ότι «η υγεία της ψυχής του παιδιού και η σωστή και πλήρης ενημέρωσή του, θα πρέπει να αποτελούν κυρίαρχους στόχους  για τις οργανωμένες και θεσμοθετημένες Αρχές και κοινωνίες που είναι κατά βάση η Εκκλησία , το σχολείο και η οικογένεια».
Κατέληξε προτείνοντας,  τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της ημερίδας να επιμείνουν και τόσο η κοινωνία αλλά και οι θεσμοί «να ληφθούν υπόψη σε οποιουσδήποτε σχεδιασμούς  δρομολογούνται».
Στην ημερίδα παρέστησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, Ανώτεροι Κληρικοί Ακαδημαϊκοί καθηγητές, Ανώτατοι Δικαστικοί, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης, ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Μπούρας Βασίλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βορέας Σεβαστός, ο τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Τζαμτζής Δημήτρης,
μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και  εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου