Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Aύριο η παρουσίαση του βιβλίου «Κοιτάζοντας απέναντι»

Ένα βιβλίο για την φιλία των λαών ... του Γιάννη Κολλινιάτη
Την παρουσίαση του βιβλίου «Κοιτάζοντας απέναντι», του συγγραφέα και υποναύαρχου ε.α Γιάννη Κολλινιάτη, διοργανώνει η Ομάδα Πολιτισμού της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη Εν Δράσει».
Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα στόχευσης, που με μορφή θρίλερ περιγράφει τις σχέσεις δύο αξιωματικών του Ναυτικού, ενός Έλληνα και ενός Τούρκου, ανατρέχει στο παρελθόν και ζωντανεύει την ιστορία των δύο λαών με τις όποιες καλές ή κακές πτυχές της, από το 1914 ως σήμερα, μέσα από βιωματικές διαδρομές  προγόνων των δύο πρωταγωνιστών.
Κυρίως όμως μέσα από την δημιουργική λεκτική αντιπαλότητα των δύο πρωταγωνιστών, αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η οικονομική εκμετάλλευση από τρίτους της συνεχιζόμενης και σε σημαντικό βαθμό υποδαυλιζόμενης και συντηρούμενης αντιπαλότητας μεταξύ των δύο λαών, ακόμη και σήμερα.

Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Αντιναύαρχος Ξενοφών Μαυρογιάννης - Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και διευθυντής του περιοδικού Ναυτική Ελλάς και ο Γιώργος Αποστολίδης- Οικονομολόγος -Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Μέλος της γραμματείας της «Πεντέλη Εν Δράσει».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 7.00 μμ στην Αίθουσα του Κολυμβητήριου Μελισσίων Υψηλάντου & Παναγούλη Μελίσσια.

                                             Το Γραφείο Τύπου της

                                                Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου