Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

H Ομιλία του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου

Από τη θέση του επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πολιτείας», του συνδυασμού που έλαβε το 22% των ψήφων στις εκλογές του 2010, του συνδυασμού που αναδείχτηκε 2ος στα Μελίσσια, 2ος στη Νέα Πεντέλη και 3ος στην Πεντέλη,δηλώνουμε παρόντες σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία
  αντιπροσωπεύοντας όλους τους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης,που ασπάζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες ιδέες για έναν ευρωπαϊκό Δήμο με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Συμμετέχουμε λοιπόν δυναμικά σε αυτή την δημοκρατική αλλά λειψή διαδικασία, που ευνουχίζει το ρόλο της αντιπολίτευσης με τα 8 λεπτά που μας δίνονται για την τοποθέτηση μας.
Στους 20 μήνες της διοίκησης Στεργίου γίναμε όλοι μάρτυρες εφαρμογής ενός προσωποπαγούς ,εγωκεντρικού, μονοκρατορικού, αυταρχικού και αλαζονικού τρόπου διοίκησης, που δεν συνάδει με τη διοίκηση ενός σύγχρονου δημοκρατικού και ευρωπαϊκού Δήμου. Ακόμα και σε αυτή τη σπουδαία όσο και κρίσιμη ώρα της λογοδοσίας του, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός παράδοξου και πρωτόγνωρου γεγονότος. Τόσο στην απεικόνιση καταστάσεων και αριθμών όσο και στο σχεδιασμό πολιτικών, ο Δήμαρχος να κρύβεται πίσω από υπογραφές υπερεσιακών παραγόντων και να τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας του σε κάθε αντιπολιτευτική άποψη. Δεν υπάρχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά.
Στους 20 τελευταίους μήνες η διοίκηση του κ. Στεργίου:

 Προσπάθησε να ικανοποιήσει τον μεγαλοϊδεατισμό του αλλάζοντας το όνομα του Δήμου μας σε «Δήμος Πεντελικού». Το εγχείρημα του απέτυχε! Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέλειψε να καλέσει, ως όφειλε, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας. Εμείς όμως είχαμε τις πηγές μας, παρευρεθήκαμε, επιχειρηματολογήσαμε, πείσαμε. Για μας το θέμα της ονομασίας του νέου Δήμου παραμένει ανοικτό.
 Επέλεξε να μην έχει η πόλη μας Συμπαραστάτη του Δημότη και ευτέλισε τρεις φορές τη διαδικασία εκλογής του, παίζοντας πελατειακά παιχνίδια στις πλάτες των υποψηφίων που ο ίδιος πρότεινε.
 Κατέρριψε τη θεωρία των πιθανοτήτων όταν μετά από «κλήρωση» 14 από τους 18 δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης του κ. Στεργίου κατέλαβαν και τις 14 θέσεις (100%) των επιτροπών δημοπρασιών και προμηθειών – παραλαβών.
 Εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά τις δηλώσεις Γιλμάζ συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3/1/2012 εν μέσω χριστουγεννιάτικών διακοπών προκειμένου να προλάβει πρώτος να μηνύσει την Τουρκία για τους εμπρησμούς της διετίας 1995-1997. Δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά όταν ο νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου (Άγγελος Δημοσθένους) εισηγήθηκε την επιλογή του δικηγορικού γραφείου του πατέρα του (Δημοσθένη Δημοσθένους) ως δικηγόρου της υπόθεσης έναντι 30.000 € η οποία τελικά έγινε δεκτή από τη διοίκηση!
 Κρύφτηκε στο θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου 3500 στρεμμάτων από την Εκκλησία στο Πεντελικό παρά τις σχέσεις στοργής που έχει με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ο κ. Στεργίου δεν πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της μεγαλύτερης απειλής υποβάθμισης του Δήμου μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης είναι το μοναδικό των Βορείων Προαστίων που δεν πήρε απόφαση ΚΑΤΑ των φωτοβολταϊκών στο βουνό της Πεντέλης
 Ευτέλισε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας συχνά και συστηματικά στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης με επιστολές μέσω κλητήρων και όχι δια ζώσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως όφειλε.
 Άφησε κλειστό επί 9 μήνες το επίσημο site του Δήμου www.penteli.gov.gr την ώρα που άλλοι Δήμοι ενημερώνουν και εξυπηρετούν εξ αποστάσεως με σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες τους δημότες τους. Το site συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι κλειστό!!
 Ακολούθησε πολιτική απομόνωσης βορειοκορεάτικου τύπου βγάζοντας τον Δήμο μας έξω από αυτοδιοικητικά συνεργατικά δίκτυα όπως οι 21 ΟΤΑ, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Αθηνών – Πειραιώς, επειδή σε κάποια από αυτά βρέθηκαν στο τιμόνι της διοίκησης αντίπαλοι του στις δημοτικές εκλογές και στον ΣΠΑΠ!
 Κατέστησε διακοσμητική τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων καθώς πληθώρα αποφάσεων τους παραμένουν ανεκτέλεστες, διακωμωδώντας έτσι το θεσμό.
 Αρνήθηκε να αναλάβει το απαραίτητο πολιτικό κόστος για την επίλυση προβλημάτων όπως π.χ. τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Νέας Πεντέλης και προτείνει, άκουσον- άκουσον, τοπικό δημοψήφισμα!
 Έκλεισε τα Πολιτιστικά Κέντρα Μελισσίων και Ν. Πεντέλης (θεωρώντας ότι ο Πολιτισμός είναι πολυτέλεια και όχι προτεραιότητα) και ανέθεσε τις λειτουργίες τους σε συλλόγους.
 Αδικεί κατάφορα τη Νέα Πεντέλη έχοντας επιλέξει για αυτήν το ρόλο του φτωχού συγγενή. Υποβαθμισμένα παραμένουν τα θέματα φωτισμού και καθαριότητας αλλά και έργων, καθώς την έχει περιορίσει στην τελευταία θέση στο τεχνικό πρόγραμμα. Ίσως γιατί τη θεωρεί δεδομένη!
 Απορρίφθηκε τρεις φορές από την Περιφέρεια πάνω σε θέματα οικονομικών αποφάσεων όπως η ένταξη μόνο των Μελισσίων σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, το ύψος δημοτικών τελών, ο Ενιαίος Δημοτικός Φόρος.
 Παρουσίασε έναν αποστεωμένο, μίζερο και σε φιλοσοφία σπαγκοραμμένου οικονομικό σχεδιασμό και όχι απλώς σπαρτιάτικο, όπως αρέσκεται να διαλαλεί.
 Επέδειξε επανειλημμένα χωροφυλακίστικη νοοτροπία στο χώρο της εκπαίδευσης. Τρανά παραδείγματα το παράνομο σβήσιμο του τοπωνυμίου από τα σχολεία των Μελισσίων, τα τηλεφωνήματα στα σχολεία κατά τις απεργίες των εκπαιδευτικών, η προσπάθεια ελέγχου των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και το σχετικό εξώδικο που έλαβε ο Αντιδήμαρχος Π. Μούστρης από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μελισσίων!
 Παρερμηνεύει την έννοια της Κοινωνικής Πολιτικής. Κοινωνική Πολιτική δεν είναι μόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η συνεχής επικοινωνιακή εκμετάλλευση του. Δεν έγινε καμία καταγραφή, αξιολόγηση και κατάταξη των ειδικών και ευπαθών ομάδων, η δε προσπάθεια στήριξης τους από μη εξειδικευμένο προσωπικό αποτελεί πολύ επικίνδυνη πρακτική.
 Απέρριψε οποιαδήποτε συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε θέματα υψηλής στρατηγικής σημασίας για το Δήμο μας όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και το Ναυτικό Ίδρυμα Εργατών Θαλλάσης (ΝΙΕΘ) θεωρώντας όπως σε κάθε περίπτωση ότι αφού υπάρχει αυτός οι άλλοι περισσεύουν.
 Παρουσίασε ένα κοντόφθαλμο και γενικόλογο Στρατηγικό Σχεδιασμό από τον οποίο απουσιάζει πλήρως το όραμα και η ολιστική μακρόπνοη προσέγγιση.
 Απέτυχε να εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ και αρκέστηκε μόνο σε καθυστερημένες αιτήσεις. Τα όποια ενταγμένα έργα έρχονται από προηγούμενες Διοικήσεις.
Μπροστά στον κυκεώνα των οικονομικών στοιχείων που ανέφερε ο Δήμαρχος για να αποδείξει ότι παρέλαβε «καμένη γη» παραθέτουμε δύο πίνακες που λύνουν κάθε απορία για την εκτός ελέγχου και αλόγιστη οικονομική πολιτική του κ. Γραφάκου στο Δήμο Μελισσίων (Πίνακας Α) και που λαμβανόμενα υπόψη από το Υπουργείο Εσωτερικών, οδήγησαν το Δήμο μας σε Πρόγραμμα Οικονομικής Εξυγίανσης.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!! Από τους αριθμούς προκύπτει ότι ο κ. Στεργιου. δημιούργησε χρέος της τάξης του 191 % επί τον εσόδων ξεπερνώντας ακόμα και τις «επιδόσεις» του ελληνικού κράτους, σε μία ουσιαστικά κοινότητα, κατ’ ευφημισμό δήμο, (χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, χωρίς πλατείες, με άθλιο οδικό δίκτυο, με τις τουαλέτες του Κρυστάλειου Δημοτικού σε χείριστη κατάσταση, με την περιοχή του Αγ. Δημητρίου υπό ειδικό καθεστώς ομηρίας και συνθηκών ). Και φυσικά το επιχείρημα ότι ο κόσμος τόσα χρόνια τον επιβραβεύει με την ψήφο του ακυρώνεται βλέποντας το σημερινό χάλι της χώρας μας!!
Τι έκανε η «Ανθρώπινη Πολιτεία» τους 20 τελευταίους μήνες
Με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της πόλης και έχοντας ως αρχή την εποικοδομητική αντιπολίτευση:
 Μπήκαμε μπροστάρηδες στη μάχη κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου 3500 στρεμμάτων στο Πεντελικό από την εκκλησία μαζί με άλλες παρατάξεις και άλλους φορείς. Έχοντας κερδίσει την πρώτη μάχη, δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε στις επάλξεις!
 Υπερψηφίσαμε τη λήψη δανείου για όσα χρέη είναι έως 31/12/2010 διότι το κοντέρ πρέπει να μηδενιστεί και εφ’ εξής οι προϋπολογισμοί να είναι ισοσκελισμένοι. Παράλληλα έπρεπε να πληρωθούν οι δεκάδες συμπολίτες μας εργαζόμενοι και προμηθευτές του Δήμου μας που άφησαν για τόσα χρόνια απλήρωτους οι προηγουμενες διοικησεις. Θεωρούμε όμως υπερβολικό το δάνειο των 8 εκ. € που ζητά η διοίκηση καθώς θέτει σε ομηρία τις επόμενες διοικήσεις της πόλης μας. Τα τοκοχρεολύσια για ένα τέτοιο δάνειο θα ανέλθουν στις 550.000 € το χρόνο φτάνοντας τις ετήσιες συνολικές απαιτήσεις για όλα τα δάνεια του δήμου στο 1 εκ € το χρόνο!!! Λαμβάνοντας υπόψη και τα λεγόμενα του Δημάρχου, δηλαδή ότι αποπλήρωσε υποχρεώσεις 2,1 εκ. € σε ένα χρόνο, θεωρούμε ότι ένα δάνειο 5 εκ. € είναι υπεραρκετό.
 Αντισταθήκαμε σθεναρά στην εκδικητική απόφαση του Δημάρχου να θέσει υπό καθεστώς επιτήρησης (αλά Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) τη δημοτική κοινότητα Μελισσιών λόγω του παραπάνω δανείου. Ευτυχώς η Περιφέρεια ακύρωσε την παράλογη αυτή απόφαση.
 Καταθέσαμε εποικοδομητικές προτάσεις για τα σχολεία, τις τραπεζοκόμους, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Μελίσσι» (που κοντεύουν οι Μελισσίωτες να το ξεχάσουν), το «Μελισσάκι» αλλά δυστυχώς αγνοήθηκαν από τη διοίκηση.
 Διακηρύξαμε τη θέση μας να προχωρήσει η ανάρτηση δασικών χαρτών και για τα Μελίσσια
 Πρωτοστατήσαμε στην ψήφιση για την αγορά του οικοπέδου στην Υψηλάντη δίπλα στο Κολυμβητήριο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χρήματα που εξοικονομήθηκαν από το φόρο 0,50 €/ τ.μ που επέβαλε η προηγούμενη διοίκηση. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πράττει το αυτονόητο, που όμως η διοίκηση Γραφάκου κατ’ εξακολούθηση δεν έπραττε, διατηρεί δηλαδή ξεχωριστό κωδικό για το 0,50 €/ τ.μ.
 Προτείναμε επανειλημμένα, τελικά επιβάλαμε να ψηφιστεί ενιαίος δημοτικός φόρος για τις τρεις δημοτικές κοινότητες διορθώνοντας έτσι την κατάφορη αδικία εις βάρος της Νέας Πεντέλης
 Πιέσαμε επανειλημμένα και πετύχαμε τη δέσμευση του Δημάρχου για την αγορά και της Πλατείας Πόγκα από τους ίδιους πόρους.
 Βοηθήσαμε υλικά και ηθικά την τράπεζα τροφίμων, ρούχων και οικιακού εξοπλισμού (Κοινωνικό Παντοπωλείο) παρά την συνήθη άρνηση του Δημάρχου να αναγνωρίσει έστω και λίγη από τη συνδρομή μας.
 Κάναμε προτάσεις για τη φύλαξη και αξιοποίηση του ΝΙΕΘ (Ναυτικό Ίδρυμα Εργατών Θαλλάσης) και δηλώσαμε πρόθυμοι να συνδράμουμε τη διοίκηση. Δυστυχώς αγνοηθήκαμε. Θέση μας παραμένει ότι το ΝΙΕΘ μπορεί να αποτελέσει το Διοικητικό Κέντρο της πόλης μας που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου (δημαρχείο, δημοτικές υπηρεσίες. εφορία, πολεοδομία, αστυνομικό τμήμα, πυροσβεστική, ΙΚΑ, πρωτοβάθμια υγεία), χωρίς βεβαίως να αδικηθεί το Ταμείο.
 Προτείναμε επανειλημμένα και τεκμηριωμένα να είναι δωρεάν τα τροφεία για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας . Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Και όμως ποτέ δεν είναι αργά. Υπάρχουν ισοδύναμες δαπάνες που μπορούν να περικοπούν. Τα μικρά παιδιά πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα!
 Τολμήσαμε, κόντρα σε κραυγές και απειλές, να αποδεχτούμε και να στηρίξουμε τη διασπορά των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και σε νοσοκομεία της πόλης μας.
 Χαρακτηρίσαμε αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη την αύξηση τιμών στα τραπεζοκαθίσματα
 Πρωτοστατήσαμε και υπερψηφίσαμε την ένταξη της 3ης και 4ης γειτονιάς Μελισσίων στο σχέδιο πόλης. Είναι δίκαιο και επωφελές για τη πόλη καθώς θα προκύψουν κοινόχρηστοι χώροι για σχολεία, πλατείες, που τόσο έχουν ανάγκη τα Μελίσσια.
 Προτείναμε λύσεις για γιατρούς και φυσικοθεραπευτές στα ΚΑΠΗ
 Καταγγείλαμε επανειλημμένα το χαμηλό επίπεδο διεξαγωγής της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο και την τεχνητή όξυνση μεταξύ διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μένουν στην επικαιρότητα.
 Προτείναμε την άμεση βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των δημοτικών ενοτήτων της πόλης μας μέσω της διάνοιξης των οδών Περικλέους (για την Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη) και Σωκράτους (για τα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη)
 Στηρίζουμε και επαινούμε όλες τις δράσεις που υλοποιούν οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας.
 Αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης και θέσαμε επανειλημμένα το θέμα ως ζήτημα μεγίστης προτεραιότητας. Θα επανέλθουμε σύντομα με συγκεκριμένη πρόταση
 Δώσαμε και από τη μεριά μας τη μάχη να μην συγχωνευτούν τα σχολεία της πόλης μας. Η θέση μας είναι ότι δεν υπάρχουν σύνορα για τους μαθητές της πόλης μας
 Ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας πάνω στα θέματα της εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης απορριμμάτων σε εκδήλωση του συνδυασμού μας με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες γνώστες του αντικειμένου.
 Επιμένουμε στις έξυπνες και πράσινες πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων (κομποστοποίηση, ανακύκλωση, σταθμός μεταφόρτωσης) γιατί εκτός από οικολογικό θα έχουν και μεγάλο οικονομικό όφελος για κάθε δημότη.
 Δηλώνουμε αντίθετοι στο δανεισμό του δήμου για την ανέγερση κτιρίου αστυνομικού τμήματος στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης. Η ανέγερση κτιρίου αστυνομικού τμήματος δεν είναι υπόθεση του Δήμου. Θα χρειαστούν 40 χρόνια για να αποπληρωθεί το δάνειο (εφόσον βεβαίως εξακολουθεί το κτίριο να είναι νοικιασμένο).
 Πρωτοστατήσαμε με επιμονή για την παραμονή του υπάρχοντος Νεκροταφείου Μελισσίων στη θέση του. Είναι τώρα (με αφορμή την έγερση του θέματος) ώρα για τη νομιμοποίηση του. Τολμήσαμε όμως να πούμε ότι συμπληρωματικά χρειάζεται ένα υπερτοπικό, σύγχρονων προδιαγραφών, κοιμητήριο για τα βόρεια προάστια. Και πήγαμε και ένα βήμα παραπέρα, η Πολιτεία να προχωρήσει στο θέμα της καύσης των νεκρών για όσους το επιθυμούν.
 Προτείναμε επανειλημμένα και τελικά μπήκε έστω και πιλοτικά δημοτική συγκοινωνία στο νεκροταφείο Μελισσίων

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες δύο χρόνια πριν κατεβήκαμε στις δημοτικές εκλογές
με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 αξόνων
• Για ένα δήμο στην υπηρεσία του οπλίτη
• Για να χαιρόμαστε το περιβάλλον μαζί με τα παιδιά μας
• Για μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη
• Για μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή για όλους και με τρεις τολμηρές και οραματικές προτάσεις
• Ψηφιακή τεχνολογία στις υπηρεσίες του δήμου
• Σταθμό μετρό στη πρώην ναυτική βάση
• Ξαναζωντάνεμα του βουνού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Με ένα συνδυασμό κόσμημα και για τις τρεις δημοτικές κοινότητες. Με αρχές το πολιτικό ήθος, τη πολιτική ευπρέπεια, το διάλογο, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη. Με όπλο τη γνώση και την αποτελεσματικότητα
Δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να περάσουμε το μήνυμα μας έχοντας απέναντι μας τους μηχανισμούς εξουσίας τριών εν ενεργεία δημάρχων (ο ένας και πρόεδρος του ΣΠΑΠ). Απέναντι στο ξεπερασμένο, αρχηγικό, συγκεντρωτικό, αλαζονικό και πελατειακό μοντέλο διοίκησης των άλλων συνδυασμών αντιπαρατάξαμε ένα άλλο πρότυπο με βάση την ομάδα, τη σύνθεση, τη συνεργασία, το σεβασμό της άλλης άποψης, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την καινοτομία.
Φάνηκε ότι αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά ή μάλλον δεν ήταν αρεστά σε μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αλλά και στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Τον τελευταίο καιρό όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει στο τρόπο σκέψης όλων μας Είναι η ώρα της περισυλλογής, της αυτοκριτικής του επαναπροσδιορισμού και του επανασχεδιασμού. Καιρός να ξεμάθουμε από λογικές και πρακτικές που οδήγησαν και την κεντρική και την τοπική διοίκηση σε αδιέξοδα. Καμία οικογένεια, καμία επιχείρηση, κανένας δήμος ,κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει αν σε βάθος χρόνου καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει. Επιτυχημένος δήμαρχος δεν είναι αυτός που είναι αρεστός γιατί ξοδεύει από αυτά που δεν έχει, αλλά αυτός που είναι κάλος νοικοκύρης και ξέρει να αξιοποιεί τους δημόσιους πόρους, εθνικούς και κοινοτικούς και δεν φορτώνει τα βάρη στους δημότες του.
Στις δύσκολες, επίπονες αλλά και καθοριστικές για το μέλλον του δήμου και της πατρίδας μας στιγμές που ζούμε είναι ώρα για συγκλίσεις και εποικοδομητικές προτάσεις. Εμείς αυτή την οδό επιλέξαμε…
Στηρίξαμε σωστές επιλογές. Δεν ψηφίσαμε λαθεμένες και μικροπολιτικές Βέβαια η στάση μας δεν εκτιμήθηκε και δεν εκτιμάται από την πλευρά του δημάρχου. Επανειλημμένα έδειξε αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. «Είμαι δήμαρχος και είμαστε η πλειοψηφία και πρέπει να το χωνέψετε» είναι η μόνιμη επωδός του όταν στριμώχνεται
Παραμένουμε στις επάλξεις. Οδηγός μας στις δύσκολες στιγμές να είμαστε χρήσιμοι και να περάσουμε όλοι τα δύσκολα με το μικρότερο κόστος με προτεραιότητα σε μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
Στη χώρα μας θα αλλάξουν πολλά. Χρέος όλων να αλλάξουν όλα προς όφελος του πολίτη. Και στο δήμο μας θα αλλάξουν. Ο Καλλικράτης είναι μια πρώτη αλλαγή, βιαστική μεν και στο πόδι, αναγκαία δε. Ο σχεδιασμός σε βάθος χρόνου είναι στη σωστή βάση. Στην έως τώρα εφαρμογή του όμως πάσχει. Ακόμη και αν μείνουμε στη συγχώνευση των τριών δήμων ανοικτά θέματα για εμάς είναι το όνομα, η έδρα σε πιο κεντρικό σημείο (βλέπε ΝΙΕΘ) και ο επαναπροσδιορισμός των ορίων. Το γεφύρι στη Νέα Λέσβο είναι φυσικό όριο, η Λεωφ. Αναπαύσεως είναι φυσικό όριο και όλο το Ντράφι εξυπηρετείται από την Πεντέλη (σχολεία, αγορά, συγκοινωνία). Έχουμε πολλά και σημαντικά, αλλά δεν είναι της παρούσας ημέρας
Καλή δύναμη σε όλους και φροντίστε, νοιαστείτε για το διπλανό σας. Το πανανθρώπινο μήνυμα αγάπα το πλησίον σου χωρίς διακρίσεις είναι επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα. Εμείς παραμένουμε δίπλα στον πολίτη. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου