Τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που είχαμε εκφράσει πριν από ένα περίπου χρόνο (Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011) στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ σε ανάρτησή μας που έφερε τον τίτλο «Σε αποστολές εναντίον του Λαού, "προετοιμάζει" το στρατό ο Μπεγλίτης;»
Συγκεκριμμένα σε θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, το οποίο τιτλοφορείται, «Το "πραξικόπημα" που δεν έγινε», αναφέρεται στο περασμένο φθινόπωρο και στη φερόμενη ως οριακή κατάσταση για τα πολιτικά και πολιτειακά πράγματα στην Ελλάδα.
Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΔΟΛιου συγκροτήματος που στηρίζει ανεπιφύλακτα τις ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στη χώρα μας(σε μία απέλπιδα προσπάθεια δικαιολόγησης των μαζικών αποστρατειών αξιωματικών και των τριών Όπλων που έγιναν ξαφνικά την 1η Νοεμβρίου από το ΚΥΣΕΑ), ισχυρίζεται ότι το πραξικόπημα βρέθηκε «προ των πυλών»!!!
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ & ΤΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ;
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ & ΤΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ;
Σύμφωνα λοιπόν με το Βήμα(των GAP-Μπεγλίτη), το σενάριο της εκτροπής οριοθετείται από τα ακόλουθα γεγονότα:
•Η περυσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου
•Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευελπίδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
• Είχαν προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, πάλι στη συμπρωτεύουσα, αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
•Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Όπλων
•Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
•Σχεδόν έναν χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα
Η βαρυσήμαντη προαναγγελία, καταλήγει ως εξής: «Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε…».
«Δεν ενημερώθηκα ποτέ» λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».
Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας»
Διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ΕΥΠ
Για «εκτός πραγματικότητας» ρεπορτάζ κατηγορεί το Βήμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου.
« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.
Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», λέει ο υπουργός.
Από την πλευρά της η ΕΥΠ διαψεύδει ότι έδωσε πληροφορία περί πραξικοπήματος στον τότε πρωθυπουργό.
Η ανακοίνωση της έχει ως εξής:
Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Ακόμη είναι πρόωρο να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα, αν μη τι άλλο όμως η άμεση αναφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος, το οποίο φέρεται να αποφεύχθηκε στο «παρά 5’», από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει αίσθηση, ειδικά στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου