Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η "ΕΤΗΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ" του Δημάρχου Πεντέλης

Τηρώντας τις δεσμεύσεις του, με αίσθημα ευθύνης, ελπίδας για το ένα καλύτερο αύριο και εκπληρώνοντας την αυτοδιοικητική του αποστολή, με γνώμονα τις Αρχές και τις Αξίες του Συνδυασμού « Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού» , ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, ενημέρωσε τους πολίτες για τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους 2011.
Η τελετή λογοδοσίας του Δημάρχου, θεμελιακή αρχή των δημοκρατικών κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο κλειστό Γυμναστήριο του λυκείου Μελισσίων.
Στην ετήσια λογοδοσία του ο δήμαρχος τόνισε ότι: «Στη διαδρομή της διοίκησής μας έγινε ένα τεράστιο έργο αλλαγής νοοτροπίας στη Διοίκηση, Νοικοκυρέματος, Διαφάνειας, Λιτότητας, αύξησης της Αποδοτικότητας όλων μας. Ο χρόνος είναι μπροστά μας για να ακούσουμε, να κρίνουμε, να διορθώσουμε και να διορθωθούμε όπου πρέπει. Στη διαδρομή μας αυτή συζητάμε και διαπραγματευόμαστε τα πάντα πριν να ληφθεί η απόφαση εκτός από την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ μας στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ στις αποφάσεις μας, την ΛΙΤΟΤΗΤΑ στην λειτουργία μας και την ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μας.»
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων μέχρι 31-12-2010 που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, στον απολογισμό των δράσεων για το έτος 2011, καθώς και στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την περιοχή και με στοιχεία παρουσίασε την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου, με πνεύμα λειτουργίας που σέβεται τον πολίτη που υπηρετεί.

Ευχαρίστησε τα στελέχη της Διοίκησης, τους Διευθυντές και όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι στήριξαν ένα νέο σκληρό σύστημα δουλειάς και ελέγχου που προσπαθήσαμε να εγκαταστήσουμε και να εφαρμόσουμε για την εμπέδωση της χαμένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο δημόσιο. Οι υπηρεσιακές μας σχέσεις είχαν ένταση, πάντα όμως για το καλό της πόλης μας και το συμφέρον του πολίτη που υπηρετούμε καθαρά με ανιδιοτέλεια και με προσφορά ζωής, οι ανθρώπινες σχέσεις μας δεν αλλάζουν και στηρίζονται στην ΑΓΑΠΗ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, το ΔΙΚΑΙΟ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
Απευθυνόμενος δε στους συμπολίτες μας τόνισε για μια ακόμη φορά «Στον αγώνα μας αυτό διατηρούμε πάντα ζωντανή και επίκαιρη για να μην πλανηθούμε, την αρχαία ρήση ότι ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου