Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ στην εξαθλίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δυναμικά και πάλι ο Δήμος Πεντέλης μπροστά στον αγώνα, στηρίζοντας την Κοινωνία που υπηρετεί.

Σύσσωμος ο Δήμος Πεντέλης κατέβηκε και πάλι στη συγκέντρωση κατά της εξαθλίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Υπ. Οικονομικών.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, δυναμικά μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα δήλωσε:
Είμαστε εδώ σήμερα, για να στηρίξουμε τις κοινωνίες που υπηρετούμε.
Η κοινωνική συνοχή που ευαγγελίζεται η Κεντρκή Εξουσία δεν γίνεται πράξη. Σήμερα υπάρχουν στις κοινωνίες, ομάδες δύο βασικά ταχυτήτων: Αυτοί που δεν μπορούν να γεμίσουν την κατσαρόλα τους και τους λείπουν τα αυτονόητα και αυτοί που μιλάνε ότι έχει μειωθεί η «κερδοφορία τους». Είναι δύο πράγματα που οφείλουμε να συγκεράσουμε και εμείς που είμαστε πιο κοντά στις κοινωνίες να βοηθήσουμε, ώστε να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις.


Με τη σκέψη αυτή, είμαστε εδώ και με τη σκέψη του ότι, η ανομοιομερής κατανομή των βαρών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους άλλους φορείς, έχει οδηγήσει αφενός την Αυτοδιοίκηση σε τέτοια οικονομική κατάσταση ώστε να παίζεται η στάση πληρωμών σε πολλούς Δήμους και αφετέρου, η επαγγελματική ανασφάλεια των εργαζομένων με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα ιδιωτικοποιήσει αρκέτες λειτουργίες μας, να αποτελούν βόμβες στα θεμέλεια της Αυτοδιοίκησης.
Η Αυτοδιοίκηση ως φορεάς της αμεσότητας και της συμμετοχής, ως φορέας διοίκησης κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, σήμερα κλυδωνίζεται. Και αυτός ο κλυδωνισμός δεν είναι μόνο για την Αυτοδιοίκηση αλλά και για την κοινωνία.
Τα μέτρα που στηρίζουμε είναι μέτρα αποκατάστασης εμπιστοσύνης και λειτουργικότητας στο χώρο μας.
Παλεύουμε γι’αυτό και θα νικήσουμε, για το καλό της κοινωνίας που υπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου