Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ευαγγελία Φετάνη: Αντιφατικός ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Αξιότιμε κ. Δ Παπακωνσταντίνου,Με μεγάλη λύπη μου, διάβασα στον απολογισμό Σας, που δημοσιεύτηκε στις 19.09.2012 με τίτλο «Απολογισμός Δημοτικής Αρχής Δήμου Πεντέλης, την αναφορά σας ότι ο «Δήμαρχος Πεντέλης» ΕΚΛΕΙΣΕ τα Πολιτιστικά Κέντρα Μελισσίων και Ν. Πεντέλης.
Λόγω της αρμοδιότητας μου ως υπεύθυνη του Π.Κ.Δ.Κ. Μελισσίων είναι υποχρέωση μου να Σας ενημερώσω - πέρα ότι η δήλωση σας αντιφάσκει - διότι αν έκλειναν τα πολιτιστικά δεν θα ανέθεταν την λειτουργία σε συλλόγους - ότι το Π.Κ.Δ.Κ. Μελισσιών δεν έκλεισε ποτέ, αλλά λόγω των οικονομικών δυσχερειών του νέου καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πολυδάπανες δραστηριότητες του ανέθεσε αυτές - ήτοι τα μαθήματα - σε συλλόγους.
Οι σύλλογοι αυτοί πραγματοποιούσαν εντός του πολιτιστικού κέντρου τα μαθήματα, ήταν πάντα υπό την εποπτεία των υπευθύνων του πολιτιστικού κέντρου, το οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί συμφωνά με τις νόμιμες διαδικασίες.
Ίσως η μνήμη σας δεν σας βοηθά αφού κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς η παρουσία σας ήταν πολύ συχνή στις δραστηριότητες του Π.Κ. Μελισσιών.
Σας θυμίζω λοιπόν ότι παρά τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε από την κακή λειτουργία της προηγούμενης κοινωφελούς επιχείρησης του Π.Κ., τα καταφέραμε άριστα. Όπως επίσης άριστα γνωρίζετε ότι το χρέος της κοινωφελούς επιχείρησης ανέρχονταν στις 440.000 €.
Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να σταματήσουμε την αλόγιστη σπατάλη, να οργανώσουμε την λειτουργία του Π.Κ. και κυρίως να ελέγξουμε την διεξαγωγή των μαθημάτων.

Αναφέρω ενδεικτικά, ότι οι δάσκαλοι αμείβονταν με υπερβολικά ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στην εργασία τους. Πραγματοποιούνταν μαθήματα που δεν είχαν πολιτιστικό σκοπό. Οι μαθητές έκαναν μαθήματα όσες ώρες ήθελαν και τα χρήματα που εισέπραττε η διοίκηση από αυτούς, δεν αποδίδονταν στους δασκάλους - τους είχαν δοθεί μάλιστα και ακάλυπτες επιταγές!!! - , με αποτέλεσμα να στραφούν δικαστικά εναντίων μας ζητώντας τις αμοιβές τους.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι υπήρχε νοικιασμένο κτίριο έναντι μεγάλου ποσού (2.000 € κατά προσέγγιση) στο οποίο στεγάζονταν το Λαογραφικό Μουσείο και ελάμβαναν χώρα κάποια μαθήματα. Εμείς το Λαογραφικό Μουσείο το στεγάσαμε μέσα στο Πολιτιστικό Κέντρο και όλα τα μαθήματα και οι δραστηριότητες γίνονται μονό μέσα σε αυτό. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η κεντρική πόρτα του Πολιτιστικού ήταν πάντα ανοιχτή ανεξάρτητου της λειτουργίας του, με αποτέλεσμα οι τουαλέτες του κτιρίου να μετατραπούν σε «δημόσια ουρητήρια» αφού ο καθένας μπορούσε να εισέρθει ανεξέλεγκτα!!!!!
Όλα αυτά δε, μας τα κατήγγειλαν μέλη του ΔΣ της κοινωφελούς, όπου ορισμένα από αυτά είχατε και εσείς ορίσει στις εν λόγω θέσεις.
Ο νέος Δήμαρχος αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά μου - όλοι γνωρίζουν ότι είχα δουλέψει χρόνια ολόκληρα και ήμουν από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Μελισσίων - μου έκανε την τιμή και τον ευχαριστώ για αυτό να ζητήσει την βοήθεια μου στον τομέα αυτό.
Προσπαθήσαμε λοιπόν μαζί με τους συνεργάτες του νέου Δημάρχου και σαφέστατα με τις πολύτιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, το Π.Κ. να μην κλείσει και πραγματικά ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΟΤΕ.
Σαφέστατα όμως έκλεισε η κεντρική πόρτα και για να εισέλθεις χτυπάς κουδούνι. Έτσι υπάρχει έλεγχος, καθαριότητα και ασφάλεια πάνω από όλα.
Τα μαθήματα συνεχίστηκαν, όπως ελληνικοί και ευρωπαϊκοί χώροι, λάτιν, ζωγραφική, χορωδία, ομιλίες, εκθέσεις, μπαζάρ, πάρτυ τμημάτων, εκδηλώσεις συλλόγων, σχολείων και του ίδιου του δήμου και γενικά λοιπές δραστηριότητες οπού ήσασταν παρών σε πολλές από αυτές.
Η συνεργασία με τους εν λόγω συλλόγους και σωματεία, πέραν του ότι ήταν αναγκαία, αποδείχτηκε και άριστη. Μας βοήθησαν στην διεξαγωγή των μαθημάτων, οι δάσκαλοι πληρώνονταν μέσο αυτών και ο κάθε σύλλογος απέδιδε στο Π.Κ. το 1/3 των εισπράξεων, με αποτέλεσμα μην ξοδευτεί κανένα πόσο από τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΘ και να υπάρχει διαφάνεια και νομιμότητα.
Η συνεργασία μας δε, με το Π.Κ. Πεντέλης ήταν πολύ καλή. Πραγματοποιήθηκαν και εκεί πολλές δραστηριότητες, όπως μαθήματα ζωγραφικής, θεάτρου, χορωδίας, ιστορίας τέχνης και μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στην Πεντέλη στο Μ.Δ.Π. έγιναν εκλεκτές εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς και μαθήματα χαρακτικής , ιστορία τέχνης και κιθάρα.
Ακόμη πρέπει να αναφέρω ότι αναβαθμίστηκαν οι βιβλιοθήκες και των τριών Π.Κ. στον τρόπο λειτουργίας τους και έγιναν μεγάλες δωρεές από τρίτους.Όπως γίνεται άριστα αντιληπτό η εν λόγω επιστολή μου έχει σκοπό να αποκαταστήσει την αλήθεια. Ελπίζω να μην αναφερθούν ξανά ασάφειες και αναληθή γεγονότα όπου θίγουν και εμένα προσωπικά ως Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.
Ως πρώην αντιδήμαρχος είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ποτέ και με οποιανδήποτε διοίκηση δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα, οικονομικά, διοικητικά και πολιτικά.
Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη, συνεργασία, χωρίς διακρίσεις - όπως εσείς αναφέρετε - και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες,

                                      Η υπεύθυνη του Π.Κ. Μελισσίων
                                              Πρώην Αντιδήμαρχος
                                                Ευαγγελία Φετάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου