Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν θα συμμετάσχει στη «ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ», η Λαϊκή Συσπείρωση

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλει και δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της, τη φιέστα διαχειριστικού καυγά που οργανώνει σήμερα ο Δήμαρχος Πεντέλης κος Στεργίου, και ονομάζει παραπλανητικά, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ.
Ο νεοσύστατος καλλικρατικός δήμος Πεντέλης και η σημερινή του διοίκηση εφαρμόζει πλήρως ,με «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» και ευλάβεια θρησκευτική , όπως σε κάθε ευκαιρία οι ίδιοι δηλώνουν, το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής η οποία αφορά την τοπική διοίκηση και λειτουργεί όπως και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις των 3 δήμων (ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΠΕΝΤΕΛΗ) υπηρετώντας αυτό το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που έφερε τα λαϊκά στρώματα στα όρια της εξαθλίωσης.
Ψευδώς λοιπόν αναφέρει η δημοτική αρχή στις πρώτες σελίδες του κειμένου της λογοδοσίας της, ότι είναι ανεξάρτητη. Είναι εξαρτημένη πλήρως από εκείνα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που καθορίζουν χρόνια τώρα τη πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, μια πολιτική που ενώ ματώνει τους εργαζόμενους υπερ-συσσωρεύει πλούτο στα θησαυροφυλάκια του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου .
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο και καταγγέλλει σήμερα δημόσια , όλη τη διαδικασία με την οποία διεξάγεται η σημερινή οπερέτα της ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ του Δημάρχου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των 30 σελίδων της εισήγησης της δημοτικής αρχής περιστρέφεται στο πόσο καλός διαχειριστής είναι ο ίδιος και πόσο ανίκανοι διαχειριστές ήταν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Αποσιωπώντας έτσι έντεχνα ότι στα μεγάλα καθημερινά και ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες σήμερα υπηρετούν την ίδια πολιτική αφού όλοι και οι πρώην και οι νυν ψήφισαν αλλά και εξακολουθούν να εφαρμόζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ότι απορρέει από αυτόν, δηλαδή μια πολιτική που φορτώνει αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς αντίστοιχους πόρους, μια πολιτική που καταργεί μέσω των συγχωνεύσεων κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές που μέχρι πριν λίγα χρόνια οι δήμοι έστω και κουτσουρεμένα μπορούσαν να προσφέρουν στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.
Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, παρουσιάζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση και φιλολαϊκή πολιτική υπέρ του κοινωνικού συνόλου τη κατάργηση των πολλών δημοτικών επιχειρήσεων που κυρίως λειτουργούσαν στο πρώην Δήμο Μελισσίων και τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, κρύβοντας όμως την αλήθεια. Όσοι δημότες επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν αυτά τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν συνδρομές, μάλιστα ορισμένες αυξήθηκαν, όπως πλήρωναν και όταν λειτουργούσαν με το καθεστώς της δημοτικής επιχείρησης. Δηλαδή «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη σκούφια του αλλιώς». Οι δε εργαζόμενοι στα νομικά πρόσωπα της σημερινής δημοτικής αρχής είναι το ίδιο απλήρωτοι, έχουν τις ίδιες ακριβώς βάρβαρες συμβάσεις εργασίας, όπως και με το προηγούμενο καθεστώς .
Όσο για τον καθημερινό έλεγχο και το πλαίσιο απόδοσης των υπηρεσιών και του προσωπικού για το οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία η δημοτική αρχή στη πολυσέλιδη λογοδοσία της, προσπαθεί με κούφιες αερολογίες να συγκαλύψει τον αυταρχισμό με τον οποίο η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, επιβάλλεται στους εργαζόμενους, κραυγαλέο παράδειγμα η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών , όπου με ένα εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό (λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης , της τρόικας), προσπαθούν να καλύψουν τα κενά. Πχ οι καθαρίστριες γίνονται μαγείρισσες, και υπάρχουν τμήματα όπου 1 νηπιαγωγός έχει 37 παιδιά στην επίβλεψη της και μάλιστα χωρίς βοηθό.
Η δε ανεξάρτητη και δημοκρατική λειτουργία τους δεν ανέχεται τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιες το προσωπικό δέχεται «συμβουλές» απειλές, λέμε εμείς, προκειμένου να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Είναι χρήσιμο να θυμίσουμε ότι στις αρχές του Γενάρη του 2011, δηλαδή μόλις ανέλαβε τα ηνία του καλλικρατικού δήμου Πεντέλης, η παράταξη Στεργίου , στη 2η μόλις συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψήφισε τη καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων καταργώντας αργίες και Κυριακές.
Ο λαϊκισμός στην άσκηση πολιτικής της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης, περισσεύει, αφού οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές είναι: Ο εθελοντισμός, (δηλαδή η απλήρωτη εργασία), οι χορηγοί , (μεγαλοεφοπλιστές και άλλοι , άγνωστο με ποια πολιτικά ανταλλάγματα και δεσμεύσεις, κάνουν διάφορες δωρεές απαλλάσσοντας το κράτος από τις ευθύνες του), η το κοινωνικό παντοπωλείο , (δηλαδή έλα να ανακυκλώσουμε τη φτώχεια μας όλοι μαζί) κλπ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους ακόμη που φυσικά δεν χωράνε σε μια ανακοίνωση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, επέλεξε να ενημερώσει με αυτό τον τρόπο το λαό του Δήμου ΠΕΝΤΕΛΗΣ, και όχι να νομιμοποιήσει με τη παρουσία της μια παρωδία δημοκρατικών δήθεν διαδικασιών , ενώ στην ουσία πρόκειται για παραπληροφόρηση και ανούσιες κοκορομαχίες διαχειριστικού περιεχομένου.
Με τέτοιες πολιτικές άσχετα ποιο είναι το όνομα του Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου, δεν πρόκειται να υπάρξουν λύσεις προς όφελος των εργαζόμενων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΡΩΜΑΛΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου