Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν τα λόγια γίνονται έργα θαυμαστά ...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο 2oς ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Όταν η προσφορά στον συνάνθρωπο και θεμελιώδεις κοινωνικές υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο προς την εργαζόμενη μητέρα και γενικότερα στην κοινωνία της Πεντέλης είναι κυρίαρχος στόχος, τότε δεν χρειάζονται επιχορηγήσεις και προγράμματα.
 Με αγάπη, κατάθεση ψυχής, μεράκι για τη δουλειά σου, συνεργάτες με ανιδιοτέλεια και μπροστάρη τον οραματιστή, το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, τα έργα μιλούν μόνα τους.
Ένα βρεφονηπιακό σταθμό κόσμημα, ένα σταθμό που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα της παιδαγωγικής και θα στεγάσει το 2ο βρεφονηπιακό σταθμό της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, παρέδωσε στους δημότες ο Δήμαρχος Σεπτεμβρίου Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012.
Ακόμη μια δέσμευση του Δημάρχου Πεντέλης υλοποιήθηκε, με αγώνα και πολύ κόπο για να μετατραπεί ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε ένα σύγχρονο, ασφαλή, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές Βρεφονηπιακό Σταθμό και ειδικευμένο προσωπικό, ικανό να φιλοξενήσει 200 και πλέον παιδιά.
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συλλόγων και Φορέων της πόλης και φυσικά πολλοί γονείς και παιδιά από την πόλη μας.

Μετά τα εγκαίνια που περιελάμβαναν τον αγιασμό και την κοπή της κορδέλας, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του παιδικού σταθμού.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ιδιαίτερα συγκινημένος καλωσόρισε γονείς και παιδιά στο χώρο ελπίδας της πόλης. Μια παρακαταθήκη που απαιτεί τον σεβασμό όλων μας. Ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και κάθε έναν ξεχωριστά και επώνυμα, οι οποίοι με απίστευτο επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, εργάστηκαν εντατικά όλο το καλοκαίρι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την λειτουργία του Σταθμού.
Επεσήμανε τις δυσκολίες στελέχωσης των Σταθμών για την νέα σχολική χρονιά και την απουσία της Κεντρικής εξουσίας, ζητώντας από εκπαιδευτές και συνεργάτες να μην παρεκκλίνουν του βασικού στόχου τους «Κανένα τραύμα ψυχοσωματικό σε παιδί». Παράλληλα να ενταθούν όλες οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς την Κυβέρνηση, ώστε όλες αν είναι δυνατόν οι μητέρες, να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου