«Δικαιώθηκε μαζί με τον Ασημάκη Φωτόπουλο στο δικαστήριο που έγινε για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου Μελισσίων «Cine Πανόραμα». Η δικαστική απόφαση, τονίζει με έμφαση, δικαίωσε πλήρως την κοινή λογική».
Η κοινή - κατα ΓΡΑΦΑΚΟ -λογική είναι μια Ανώνυμος Εταιρεία (εν προκειμένω η Α.Μ.ΝΕΠ που δεν πρόκανε να γίνει Α.ΒΟ.Π), να λειτουργεί κινηματογράφο στην αυλή ενός σχολείου(δίπλα από το Δάση Παπαδημητρίου & ΝΙΕΘ!), "αδιαφορώντας" τόσο για τους κινδύνους ενδεχόμενης πυρκαγιάς αλλά και σε ποιό ελεύθερο χώρο θα περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά του σχολικού συγκροτήματος το καλοκαίρι ...
Ομολογώ ότι ήμουν ένας από εκείνους που τίμησαν με το παραπάνω - ως σινεφίλ που είμαι - τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου. Το «Cine Πανόραμα» ήταν άψογο! Διέθετε μία υπέροχη οθόνη, τα ηχητικά του συστήματα ήταν εξαιρετικά, τα καθίσματά του αναπαυτικά, ενώ η θέση, ειδυλιακή. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι χειρισμοί που έκανε στο συγκεκριμμένο θέμα η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και της ΑΜΝΕΠ, ήταν σωστοί και Νόμιμοι... γιατί αναμένονται εξελίξεις και σε άλλες πτυχές του θέματος, π.χ. τα εισιτήρια κ.α
Προς το παρόν αρκείται σε επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, λέγοντας ότι " η παραπομπή του σε αυτή τη δίκη, πιστοποιεί για μια ακόμα φορά ότι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγκάζει αρκετές φορές τους αιρετούς που θέλουν να προσφέρουν γρήγορα και αποτελεσματικά υπηρεσίες στους πολίτες, να παραβλέπουν τον τύπο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος".
Την τετραετία που ήμουν Δήμαρχος, αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου, πορευόμουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι την κωλυσιεργία που προϋπέθετε η πιστή τήρηση του τύπου. Πιστεύω ότι η διαφορά του αιρετού με τον υπάλληλο του δημοσίου, ως έχει η κατάσταση, είναι ότι ο αιρετός πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη άμεσης επίλυσης προβλημάτων. Πρέπει να προτάσσει την υλοποίηση της κοινής λογικής και να παραβλέπει τυπικές παρατυπίες, που καθυστερούν και καμία φορά εμποδίζουν την εφαρμογή λύσεων υπέρ των πολιτών.
Ελπίζω ότι σύντομα η κεντρική εξουσία, μετά τα αλλεπάλληλα μηνύματα που στέλνουν οι αυτοδιοικητικοί, θα προχωρήσει σε μείωση της γραφειοκρατίας και απλούστευση των διαδικασιών.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου είχα παραπεμφθεί σε δίκη ως κατηγορούμενος για πέντε περιπτώσεις.
Για τον καθαρισμό του ρέματος της Αγίας Μαρίνας, χωρίς άδεια δασαρχείου, όπου και αθωώθηκα
Για τη δημιουργία νέων ταφικών τετραγώνων στο δημοτικό κοιμητήριο, εκκρεμεί η δίκη
Για τη μη αποξήλωση αγωγού ομβρύων στην Λάκα Ρήγα, όπου μου επεβλήθη ποινή πρωτόδικα διότι δεν με ενημέρωσαν από το Δήμο Πεντέλης για την κλήση και δικάστηκα ερήμην, εκκρεμεί το εφετείο.
Για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο δάσος Τσαγκάρη, χωρίς άδεια δασαρχείου, όπου εκκρεμεί η δίκη.
Μετά τις δύο πρώτες αθωωτικές αποφάσεις, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η πεποίθησή μου ότι ο αιρετός οφείλει προκειμένου να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να υπηρετήσει την κοινή λογική, να προσπερνά την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση της τήρησης του τύπου. Ευτυχώς η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει με γνώμονα όχι την τυπολατρική εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά με την ουσία των πραγμάτων και κυρίως την ύπαρξη ή μη δόλου από την πλευρά του αιρετού για απόκτηση προσωπικού οφέλους.
Είναι προφανές ότι έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου προς όφελος της πόλης και των πολιτών".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου