Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο μοναδικές παραστάσεις στον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη»

"Πολιτιστικός Σεπτέμβρης" στο Μέγ. Δουκίσσης Πλακεντίας 
Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτεμβρίου το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας , φιλοξενεί δύο μοναδικές παραστάσεις.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ΩΡΑ 21.00
Την «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά.
Είσοδος : 10ΕΥΡΩ (Φοιτητικό, Μαθητικό, Συνταξιούχων άνω των 65, Ανέργων ΟΑΕΔ, Πολυτέκνων) & 15ΕΥΡΩ το απλό.
Ο λόγος της Αγγέλας ακούγεται ξανά τιμώντας τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2012). Η “Αγγέλα Παπάζογλου”, είναι μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία).
Πρόκειται για μία παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας. Την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη.
Έτσι οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το ρόλο της «Αγγέλας» ερμηνεύει η Άννα Βαγενά.

Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη.
Επιλογή κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης» και μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά
Σκηνικά – κοστούμια : Μάριος Σπηλιόπουλος
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑ ΔΙΚΤΥΟ, ΔΙΕΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, και ΩΡΑ 21.00
Μουσική παράσταση με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.
Το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Λουκιανός βασίζεται κυρίως σε δικά του τραγούδια, σε μια αναδρομή στην 35χρονη πορεία του. Αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του Λουκιανού απ’ όλη τη δισκογραφική του δουλειά από την «Πόλη μας», την «Κόκκινη Κλωστή», τα «Μικροαστικά», το «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ», τα «Τραγούδια για κακά παιδιά», τη «Χαμηλή Πτήση» κλπ.
Μαζί του το συγκρότημα “ΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΦΑΣΑΡΙΑ” σε τραγούδια COUNTRY και WESTERN.
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10ΕΥΡΩ
Χορηγός : COUPEPE
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: REAL NEWS – REAL .GR



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου