Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μνήμη «Μικρασιατικης Καταστροφής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων ΑΓ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε, συνδιοργάνωσε με το Δήμο Πεντέλης, ένα τετραήμερο εκδηλώσεων 13,14,15 &16 Σεπτεμβρίου 2012, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στη Δημοτική κοινότητα Μελισσίων.
Δυναμικό παρόν έδωσαν oι Μικρασιάτες οι οποίοι παρακολούθησαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «οι Λαλητάδες» καθώς και μικροί μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την παράσταση του Καραγκιόζη, του λαϊκού ήρωα του θεάτρου σκιών.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, κατά την ομιλία χαρακτήρισε την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής σαν «μια σελίδα δύσκολη για την Πατρίδα μας, σελίδα καταστροφής, η οποία παράλληλα έγινε Ανάσταση για την Ελλάδα του σήμερα». Τόνισε δε ότι «στη Μ.Ασία η Πατρίδα μας, δεν πλήρωσε λάθη του λαού της και των στρατιωτών της. Πλήρωσε λάθη της πολιτικής της ηγεσίας και των συμμάχων της του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, οι οποίοι θελημένα την οδήγησαν σε μια καταστροφή.

Και κατάληξε «Είναι ανάγκη να κάνουμε Εθνική αυτοσυγκέντρωση, ο καθένας χωριστά για να δούμε τι έγινε που είμαστε και που πάμε. Και αν αυτό το κάνουμε είναι σίγουρο ότι, θα δούμε ότι και το Ευρωπαϊκό κλίμα και το Εθνικό, δυστυχώς είναι παρόμοιο με εκείνης της εποχής. Κοιτώντας το αύριο, το αύριο της Πατρίδας μας βλέπουμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι πρόσφυγες, είναι η Ελλάδα Μας, είναι η ίδια η Ελλάδα. Η προσφυγιά της Μ.Ασίας σήμερα διοικεί την Ελλάδα, δρομολογεί τις επιχειρήσεις της και είναι η ίδια αυτή η Ελλάδα. Από εδώ πρέπει να φουντώσει ξανά η Λευτεριά».

                                                 ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου