Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης.
Ξεκούραστοι με χαρούμενη διάθεση μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν στα σχολεία για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, στο 2ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και στο Λύκειο της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Πεντέλης.
Με λόγια καρδιάς απευθύνθηκε στα παιδιά, που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας και της πόλης και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργία. Με εμφαντικό λόγο είπε σε δασκάλους και γονείς ότι, ο βασικός στόχος όλων είναι η ψυχική υγεία και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Καμία έκφραση βίας, σε κανένα σχολείο Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πεντέλης, δεν θα είναι ανεκτή. Δήλωσε δε θεσμικά και ουσιαστικά παρών στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των μαθητών και των οικογενειών τους, σήμερα που όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες.


Η Διοίκηση δεν θεωρεί αρκετό τις αυτονόητες ενέργειες για τις επισκευές και γενικότερα τις εργασίες συντήρησης των σχολείων, που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η προσπάθεια του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη προσωπικά, αλλά και της Διοίκησης, έχει επικεντρωθεί στην επιβεβλημένη στήριξη των οικογενειών των μαθητών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας χορηγών και εθελοντών, συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τους μαθητές και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 θα διανεμηθούν στην Κοινωνική Εστία του Δήμου μας. Επιπλέον δε, θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο, το πρόγραμμα «Εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία» με εθελοντές καθηγητές, για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την οποία πολλοί ευαγγελίζονται, εμείς την κάνουμε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου