Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τραγελαφικά πράγματα στη συζήτηση για την ΚΕΑΚΝΕΠ

          "Θέατρο σκιών" και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο
Σε λαϊκό δικαστήριο προσπάθησε για άλλη μία φόρα να μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Στεργίου και η παρέα του, προσπαθώντας να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνεπικουρούμενος από τον τέως Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο του πρώην Δήμου Νέας Πεντέλης.
Αυτή την φορά η επίθεση είχε στόχο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης Νέας Πεντέλης καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη.
 Θα πρέπει βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Στεργίου αποσιώπησε εντέχνως το γεγονός ότι δύο πρωτοκλασάτα μέλη της σημερινής δημοτικής διοίκησης (ο νυν Αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης κ. Θ. Αποστολόπουλος και ο νυν Πρόεδρος του ΝΠΔΔ πολιτισμού - αθλητισμού και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Τόλιος) ήταν ο μεν πρώτος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο δεύτερος Αντιπρόεδρος της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης.
Επίσης, μέλος του ΔΣ της επιχείρησης ήταν και ο τέως Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Νέας Πεντέλης κ. Γ. Μουαμελετζής. Όλοι οι προαναφερόμενοι και είχαν πλήρη γνώση και υπερψήφιζαν όλες τις αποφάσεις που έπαιρνε η Δημοτική επιχείρηση κατά την λειτουργία της.
Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Απριλίου και στο πλαίσιο της συζήτησης για την έγκριση έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Κοινοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νέας Πεντέλης (ΚΕΑΚΝΕΠ) για τα έτη 2003 έως 2011 συνέβησαν τραγελαφικά πράγματα!
Συγκεκριμένα:

Διαπιστώθηκε ότι από τον Αύγουστο του 2011 κυκλοφορούν διάφορες εκθέσεις διαχειριστικού ελέγχου (τρείς τουλάχιστον έχουμε εμείς στα χέρια μας), κάθε μια με αντίθετο προς την άλλη περιεχόμενο, χωρίς να έχει ενημερωθεί ποτέ επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο για καμία από αυτές.
Αποκαλύφθηκε σε διατεταγμένη υπηρεσία στέλεχος της σημερινής διοίκησης φέρνοντας και τέταρτη εισήγηση την οποία ο Ορκωτός Ελεγκτής, μετά από σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου, δήλωσε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί. Ο ίδιος Ορκωτός Ελεγκτής ύστερα από ερωτήσεις που του απήυθυνε ο κ. Φειδοπιάστης κατέρριψε όλα όσα έγραφε η συγκεκριμένη τέταρτη εισήγηση και αφορούσαν στην δημοτική επιχείρηση.
Ερωτηματικά, επίσης, προκαλεί και η καταγγελία που έκανε στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης περί "μούφας" προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Νέας Πεντέλης και της Νομαρχίας Αθηνών η οποία έφερε υπογραφή αγνώστου ταυτότητας. Να σημειωθεί δε ότι ο κ. Φειδοπιάστης δεν ήταν ποτέ αναπληρωτής Δημάρχου ούτε είχε δικαίωμα υπογραφής κατά την απουσία του Δημάρχου, καθώς και ότι ουδέποτε, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εκταμιεύθηκαν χρήματα εξαιτίας της συγκεκριμένης σύμβασης.
Εμείς ζητήσαμε η υπόθεση να αποσταλεί άμεσα στον Εισαγγελέα και στην δικαιοσύνη προς απόδοση ευθυνών.
Είναι απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια του Δημάρχου να μας βάλει όλους σε ένα τσουβάλι. Να του υπενθυμίσουμε όμως ότι χάρη στην ορθή διαχείριση που έκανε η πρώην διοίκηση μας ο Δήμος της Νέας Πεντέλης ήταν ο πιο εύρωστος οικονομικά από τους τρείς Δήμους και χάρη μόνο σε αυτόν ο Καλλικρατικός πια Δήμος Πεντέλης δεν βρέθηκε σε υποχρεωτική οικονομική επιτήρηση.
Επίσης, κατανοούμε και την προσπάθεια του κ. Στεργίου να επιβιώσει πολιτικά, προσπαθώντας να εξοντώσει όσους θεωρεί πολιτικούς του αντιπάλους και να συγκρατήσει τα στελέχη του που αποχωρούν από την παράταξη του βλέποντας τα όσα ευτράπελα διαδραματίζονται στην σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Η σημερινή διοίκηση αντί να αφιερώνει τον χρόνο της στο πως θα εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους καλό θα ήταν να ασχοληθεί με την πόλη που την έχει αφήσει στην τύχη της.

Αντώνης Φειδοπιάστης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου