Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ενημέρωση Δημάρχου, για την δικαίωση...

Συζήτηση - ενημέρωση, για τις απαιτούμενες ενέργειες των Δημοτών των Δ.Κ. Πεντέλης και Ν. Πεντέλης επί του δασικού & αναδασωτέου χαρακτήρα των ιδιοκτησιών τους σε συνέχεια του ΦΕΚ Αρ.φακ.470, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και των αρμοδίων ειδικών συνεργατών του
Παρουσία πολλών κατοίκων της πόλης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την έκδοση Υπουργικής απόφασης σχετικά με τη «Διαδικασία, στοιχεία και δικαιολογητικά τεκμηρίωσης αιτίας μεταβολής δασικής μορφής εκτάσεων εντός οικισμών στερουμένων νόμιμης έγκρισης
(άρθρο 24 παρ. 2 Ν. 3889/2010) η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 470Β/23.2.2012».
Μια απόφαση που δικαιώνει τους πολύχρονους αγώνες του Δημάρχου για την αποκατάσταση της αδικίας στην Πεντέλη, αφού είναι η μόνη περιοχή που εφαρμόστηκαν και κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες, στους παλαιότερους οικισμούς της πόλης που κατοικούνται από τους αυτόχθονες κυρίως Σαρακατσαναίους Πεντελιώτες από τον 17ο αιώνα.
Η υπουργική απόφαση αυτή, πρώτον οριοθετεί τους οικισμούς, περνώντας το περίγραμμα τους με κίτρινη γραμμή και στην συνέχεια προχωρά η διαδικασία να συμπεριληφθούν στην τεχνική έκθεση που θα υποβάλλει ο Δήμος προς το Υπουργείο για την απένταξη τους από τους δασικούς χάρτες.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, αναφέρθηκε διεξοδικά για όλες τις ιδιοκτησίες
οι οποίες χαρακτηρίστηκαν δασικές ή αναδασωτέες και τις ταξινόμησε στις εξής κατηγορίες :

• Ιδιοκτησίες του σχεδίου των γεωργοκτηνοτρόφων, κληροτεμάχια που διανεμήθηκαν το 54.
• Ιδιοκτησίες που εντάσσονται στην επέκταση του Σχεδίου Γεωργοκτηνοτρόφων που απεντέχθησαν του Σχεδίου μετά από ένσταση και βρίσκεται σε Τριτανακοπή στο ΣτΕ μετά ένσταση του Δήμου.
• Ιδιοκτησίες που εντάσσονται στο Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο της Δ.Κ.Πεντέλης που βρίσκεται εγκεκριμένο από τον ΟΡΣΑ και σε αναμονή της υπογραφής του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ.
• Οικόπεδα σε 13 περιοχές, τις οποίες ο Δήμος με απόφαση του γνωστοποίησε στις κεντρικές υπηρεσίες, την αναγκαιότητα ανάπτυξης του Γ.Π.Σ.
Ο Δήμος, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.Π.Ε.Κ.Α, αλλά και την καθοδήγηση εξειδικευμένης ομάδας τεχνοκρατών, δρομολογεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις ενέργειες των δημοτών, για την άμεση υπαγωγή στο άρθρο 24 του Ν.3889/2010, των περιοχών που πληρούν τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση της αναμενόμενης υπουργικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου