Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

"Aσέβεια" στους θεσμούς της Δημοκρατίας, έδειξε ξανά ο κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης

         ΔΕΝ πείθει κανέναν πλέον ο Δήμαρχος Πεντέλης
 Ένα εύλογο ερώτημα για τη λειτουργία των θεσμών στην πόλη μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και πλανάται πάνω από το Δήμο και την πόλη μας. Που οδηγεί το Δήμο Πεντέλης η Διοίκηση Στέργιου; Η διαπίστωση ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ είναι μάλλον επιεικής. Η μια μετά την άλλη, λόγω προχειρότητας και αδυναμίας τεκμηρίωσης, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταπίπτουν σε ανώτερα όργανα.
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου εξετάστηκε ενώπιον της Επιτροπής Ονοματοδοσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης το αίτημα αλλαγής του ονόματος του Δήμου Πεντέλης και μετονομασίας του σε Δήμο Πεντελικού (το οποίο ήταν απόφαση του Δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας).
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κ. Μπουσίου, ενώ όφειλε εκ της θέσεως της να ενημερώσει την Αντιπολίτευση για την παραπάνω διαδικασία, προτίμησε να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό της, ώστε να μην ακουστούν οι απόψεις της για ένα θέμα που απασχόλησε το Δήμο και τους δημότες. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοδοσιών ήταν κατηγορηματικός ότι ζήτησε από όλους τους προέδρους των Δ.Σ. των Δήμων που δεν είχαν ομόφωνη απόφαση να ενημερώσουν τους συνδυασμούς της Αντιπολίτευσης για την παρουσία τους και την διατύπωση των απόψεων τους κατά την εξέταση του αιτήματος ενώπιον της επιτροπής. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης. Για άλλη μια φορά η κ. Μπουσίου λειτούργησε ως Πρόεδρος της Συμπολίτευσης και όχι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης!!!
Κυριολεκτικά της τελευταία στιγμή δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (ανάμεσα σε αυτούς και ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου επικεφαλής της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ) ενημερωμένοι από άλλη πηγή, έδωσαν το παρόν στη διαδικασία εξέτασης του θέματος.
Ο Δήμαρχος δεν έπεισε τα μέλη της Επιτροπής για ποιο λόγο έπρεπε να αλλάξει το όνομα. Το θέμα όμως δεν είναι μονό αυτό.


Δεν έπεισε ακόμη περισσότερο, γιατί δεν απάντησε στο επίμονο ερώτημα του Προέδρου της Επιτροπής Ονοματοδοσιών και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, γιατί δεν κλήθηκε η Αντιπολίτευση να παραβρεθεί και να εκθέσει και αυτή τις απόψεις της. Τι να απαντούσε άλλωστε; Επεδίωξε ξανά το μονόλογο. Στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων με όσους βρεθήκαμε εκεί ο Δήμαρχος βρέθηκε σε δυσχερή θέση. Για ένα ουδέτερο παρατηρητή ο Δήμαρχος είχε ήδη χάσει από τα αποδυτήρια.
Τελικά η πρόταση του ευτυχώς απορρίφθηκε. Αντίθετη απόφαση θα δημιουργούσε νέα προβλήματα. «Μόνο επί πλέον τραύματα σε μια ήδη τραυματισμένη κατάσταση θα επέφερε, αν γινόταν δεκτό το προτεινόμενο όνομα»,τόνισε στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου. Αλήθεια πώς θα αποκαλούσε τους Μελισσιώτες την 25 Μαρτίου; Προχθές τους είπε Πεντελιώτες (πιστεύουμε δεν έκανε λάθος, ήξερε που βρισκόταν). Θα τους έλεγε αύριο Πεντελικιώτες; Θα ψάχναμε να βρούμε σε ποιους απευθύνεται!
Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος έδειξε την αντιδημοκρατικότητα του και τον αυταρχισμό του. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος έδειξε ασέβεια στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος δε σεβάστηκε τους περισσότερους πολίτες του Δήμου που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τις παρατάξεις που αποτελούν σήμερα την Αντιπολίτευση στον Καλλικρατικό μας Δήμο. Η συμπεριφορά του Δημάρχου δε μας εκπλήσσει πια! Θα περιμέναμε όμως η Πρόεδρος του Δ.Σ. να σεβαστεί τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Και ένας από αυτούς είναι ο θεσμός της Αντιπολίτευσης που είχε υποχρέωση να ενημερώσει.

                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου