Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Να οργανωθεί "σύστημα στήριξης του δεινοπαθούντα" από τον υπερ- ευφορούντα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. Ασκούνη & τα μέλη του Δ.Σ, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντη & τα μέλη του Δ.Σ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Αρχηγούς των Κομμάτων,
τους Δημάρχους του Ελληνικού Κράτους και την Διοικήτρια Σισμανογλείου Νοσοκομείου
κ. Όλγα Οικονόμου, απέστειλε ο Δήμαρχός μας κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, με θέμα την
"Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη".
1.Σας γνωρίζουμε ότι, κατά τη διάρκεια των Αγίων Ημερών του Πάσχα, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η ανάγκη στήριξης μεγάλης μερίδας της Κοινωνίας μας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα στερούμενη ακόμα και του επιούσιου. Οι Δήμοι και μέσα σε αυτούς και ο Δήμος Πεντέλης, έλαβαν το μήνυμα αυτό και λειτούργησαν σύμφωνα με τις χορηγίες που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν ο κάθε ένας χωριστά.
2.Το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης αποδυναμώνει την κεντρική εξουσία και διοχετεύει την εξουσία στους τοπικούς Δήμους και αλλού. Το μήνυμα αυτό φαίνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό από την κεντρική εξουσία.
3.Είναι ανάγκη, ποσοστό του περισσεύματος της κερδοφορίας να διοχετεύεται μέσω των Δήμων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Η χορηγία για την μεγάλη κερδοφορία δεν είναι πλέον καλή θέληση, αλλά υποχρέωση, η κρίση απαιτεί την αλληλεγγύη και δεν την επαιτεί.

4.Παρακαλούμε με βάση τις παραπάνω σκέψεις – διαπιστώσεις και με δεδομένο ότι οι κοινωνίες και τα κράτη απαιτείται να κυβερνηθούν παίρνοντας τον απόηχο από κάτω προς τα πάνω και όχι επιβάλλοντας θέσεις και απόψεις εκ των άνω προς τα κάτω, για τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Πρόνοια – Κοινωνική Αλληλεγγύη- Δήμος».
5. Επιτακτική ανάγκη πλέον η χάραξη των βασικών αρχών για το θέμα ώστε να σταματήσει η ζητιανιά της χορηγίας και να οργανωθεί σύστημα στήριξης του δεινοπαθούντα από τον υπερ- ευφορούντα.

                                                                     Ο Δήμαρχος
                                                       Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου