Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κ.Δ.Α.Π "Μελίσσι": 2η Ανάγνωση

Αν και δεν το αναμέναμε σε τόση έκταση και ένταση, καθόλου όμως δεν μας ενοχλεί, γιατί δίνεται η ευκαιρία κάποια θέματα να ανοίξουν περισσότερο. Το δημοσίευμα μας της, 18ης Μαρτίου 2012,σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης συνάντησε την ενόχληση και έντονη αντίδραση του θεματικού Αντιδημάρχου κυρίου Π . Μούστρη που μας εγκάλεσε για ελλιπή πληροφόρηση και ενημέρωση,
Προς τούτο πήγαμε αυτοπροσώπως, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Δημοσθένης Παπακωνσταντινου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος και η εκπρόσωπος μας στο νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κα Γιώτα Παππά, να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές της δυσφορίας του κ. Αντιδημάρχου.
Βρήκαμε λοιπόν στο χώρο του πρόσφατα παραληφθέντος Κοινωνικού Κέντρου, που ο σημερινός Αντιδήμαρχος και τα αλλά μέλη της ομάδας των εξ (6) δεν ψήφισαν να γίνει, (συνεπείς στην αντίθεση τους στη διοίκηση Γραφάκου που ήταν δικαιολογημένη για αρκετούς λόγους αλλά όχι στο να μην γίνεται τίποτε στην πόλη), να λειτουργεί μια υποτιθέμενη τάξη. Όση ώρα μείναμε ,περίπου μια ώρα, υπήρχαν μόνο τρία παιδιά,. Ο υπεύθυνος μας είπε ότι έχουν εγγραφεί 15 παιδιά και η έναρξη είναι από τις 20 Φεβρουαρίου (ένα μηνά πριν το δεύτερο δημοσίευμα –διαμαρτυρίας μας και 10 μήνες μετά την πρώτη παρέμβαση μας και ανάδειξη του θέματος.).
Προκύπτουν όμως ερωτήματα που ποτέ δεν έτυχαν πειστικών απαντήσεων.

Εμείς το 2003 παραλάβαμε το Μελίσσι σε πολύ καλή κατάσταση. Το παραδώσαμε σε αρίστη το 2007 ,με 80 παιδιά και πολλαπλές δραστηριότητες. Η διοίκηση Γραφάκου το παρέδωσε κλειστό στη διοίκηση Σέργιου τον Ιανουάριο του 2011.Η διοίκηση Σέργιου ήθελε 15 μήνες να το ξαναθέσει σε λειτουργία!. Η αιτιολογία δεν είχαμε χώρο δεν είναι επαρκής.Μια διοίκηση δεν κρίνεται από την παράθεση των αιτιολογιών για την αποτυχία της, αλλά από την επίτευξη του στόχου της.
Όμως αφού κάτι ξεκίνησαν πριν ένα μηνά, (προφανώς αυτό δεν είναι Μελίσσι αλλά άδεια κυψέλη), γιατί δεν ενημέρωσαν ούτε το Διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν φέρνουν θέμα στο συμβούλιο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και λειτουργίας ενός πρότυπου δημοτικού κέντρου δημιουργικής απασχόλησης;
Στην πόλη μας των 40000 και πλέον κατοίκων χρειάζεται Κ.Δ.ΑΠ. Και αυτό προφανώς δεν μπορεί να είναι των 15 μαθητών και του ενός εκπαιδευτή. Ας ακούσουν και μια άλλη άποψη. Ο τόπος πάει μπροστά με σύνθεση, όχι με εσωστρέφεια, μυστικοπάθεια και εγωκεντρισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου