Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Παρά τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία της Πατρίδας μας, εμείς ως Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης λάβαμε σοβαρά υπόψη μας ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τη νεολαία σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς ένα ασφαλές καταφύγιο, μια υγιή ενασχόληση, ένα σταθερό αποκούμπι.
 Έτσι λοιπόν, χαράξαμε εξ’ αρχής μια πολιτική στην οποία εξέχοντα ρόλο κατέχουν οι δύο πυλώνες της εύρυθμης λειτουργίας της ζωής κάθε ανθρώπου : Πολιτισμός και Αθλητισμός. Συγκεκριμένα:
A. Στον Πολιτιστικό Τομέα
και με την αγαστή συνεργασία όλων των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου ( είκοσι στο σύνολο) κάναμε πράξη:
1. Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011
• Μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες
• Εκθέσεις παιδικής ζωγραφικής, κοσμήματος, μικρογλυπτικής, ψηφιδωτού, κεραμικής (στα Πολιτιστικά κέντρα των Δημοτικών Κοινοτήτων Μελισσίων, Ν. Πεντέλης και Πεντέλης)
• Χορευτικές παραστάσεις
• Θεατρικές παραστάσεις ( θέατρο Μαγγίνα , κ. α.λ.)
Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Οργανισμού σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους και Φορείς και με την υποστήριξη των εργαζομένων, με ίδια τεχνικά μέσα και με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
2. Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Πεντέλης

Οργανώνεται η ενοποιημένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, με κύριο μέλημα να διατηρήσουν τη φυσιογνωμία και την εντοπιότητά τους. Σε πρώτη φάση θα περιληφθούν οι τίτλοι της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης (3.350) και των Μελισσίων (περίπου 8.000) και εν συνεχεία οι αντίστοιχοι της Δ.Κ. Πεντέλης – ήδη ταξινομούνται οι τίτλοι στην εκεί βιβλιοθήκη- ενώ σταδιακά θα ενταχθούν οι τίτλοι των σχολικών βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκών των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.
Η βιβλιοθήκη της κάθε Δημοτικής Κοινότητας παραμένει στον χώρο που στεγάζεται σήμερα και από κει οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται το βιβλίο της αρεσκείας τους.
Η ταξινόμηση και καταγραφή των τίτλων γίνεται με εθελοντική εργασία
3. Βεστιάριο
Ξεκίνησε η καταγραφή και η συντήρηση των στολών που έχουν αγοραστεί. Μια μεγάλη συλλογή από παραδοσιακές στολές, λάτιν και καρναβαλιού.
4. Σύλλογοι και Φορείς
Για τη στήριξη και ισχυροποίηση των συλλόγων της πόλης μας, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι σύλλογοι θα αναλάβουν να υλοποιήσουν ένα μεγάλο τμήμα από τις δραστηριότητες των τμημάτων των Πολιτιστικών μας Κέντρων.
5. Λαογραφικό Μουσείο
Με την αναμόρφωση του Πολιτιστικού Κέντρου το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται πλέον στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Β. Στον Αθλητικό τομέα κάναμε πράξη
1. Δημιουργία δύο μεγάλων και ισχυρών ομάδων μπάσκετ των : ΚΑΟΜ, η οποία προέκυψε από την ένωση του Α.Ο Μελισσίων και Α.Ο Ερμής και Α.Ε Πεντέλης από την ένωση του Νεοπεντελικού και της Α.Ε Πεντέλης .
Ο διαχωρισμός των ομάδων μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, ήταν απαίτηση ετών των υλλόγων για την καλύτερη λειτουργία τους και την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων .
2. Κολυμβητήριο
• Ομαλή λειτουργία του Κολυμβητήριου στη Δ.Κ. Μελισσίων, το οποίο για Πρώτη Φορά καθ΄ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου παρέμεινε ανοιχτό παράλληλα με όλες τις αθλητικές του εγκαταστάσεις .
• Φιλοξενήθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αθλητικό Καλοκαίρι. ( Ιούνιος- Ιούλιος 2011)
Αθλητές από τις Ακαδημίες Παίδων και του Συλλόγου Α.Ο Ζωή, που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο διακρίθηκαν στους Διαδημοτικούς και Διασυλλογικούς αγώνες που συμμετείχαν.
3. Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Μελισσίων
• Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Καράτε ( 3 και 11 Σεπτεμβρίου 2011 ).
• Διοργανώθηκαν με επιτυχία Διαδημοτικοί αγώνες τζούντο, και επιδείξεις γενικής γυμναστικής.
Από 1ης Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές στα Αθλητικά και Πολιτιστικά τμήματα όλων των εγκαταστάσεων από τον νέο Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης.
Τα γραφεία της Διοίκησης είναι Υψηλάντη 7 & Παναγούλη (Κολυμβητήριο Μελισσίων) τηλ. επικοινωνίας 210 8104083.
Με την ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών, χωρίς οφειλές, πληρωμή όλων των εργαζομένων και των προμηθευτών, μπορούμε και παρέχουμε τη δυνατότητα άθλησης, μέσω των 10 αθλητικών συλλόγων της πόλης και του Οργανισμού Αθλητισμού- Πολιτισμού, σε πλέον των 1500 συνδημοτών μας. Είναι αξιοσημείωτο πως από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των χώρων άθλησης ο κόσμος που τους επισκέπτεται αυξάνεται καθημερινά. Μια νέα εποχή ανατέλλει για τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας.
Δείγμα Πολιτισμού αποτελούν οι ίδιες οι συμπεριφορές μας προς τους συνανθρώπους μας και η καθημερινότητα.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού
Βασίλης Μπούρας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου