Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφυγή Γραφάκου στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Την απόφασή του να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή εναντίον του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, εναντίον στενών συνεργατών του, αλλά και συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, που όπως ισχυρίστηκε του κάνουν "πόλεμο λάσπης", επανέλαβε ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ", γνωστοποίησε επίσης την προσφυγή του στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τον έλεγχο των οικονομικών των πρώην Δήμων Μελισσίων και Πεντέλης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν οι απαντήσεις που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σειρά ερωτημάτων που του ετέθησαν.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Μ. Γραφάκος αναγνώρισε μεν ότι έγιναν ορισμένες διοικητικές παρατυπίες, απέρριψε ωστόσο κατηγορηματικά ότι πλαστογραφήθηκαν υπογραφές, ότι έγινε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και παράνομες συναλλαγές,  σημειώνοντας με έμφαση ότι τον Οκτώβριο του 2010, η εταιρεία «πέρασε» έλεγχο του ΣΔΟΕ...

Δεν ακολουθούμε τον Στεργίου στην πολιτική του παρακμή. Προσφεύγουμε οι ίδιοι στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή ζητώντας το έλεγχο των οικονομικών των Δήμων Μελισσίων και Πεντέλης για την περίοδο 2007 – 2010.

                     Παρένθεση η διοίκηση Στεργίου
                          Κλείνουμε πλέον τον ανούσια αντιπαράθεση μαζί του
                        και ασχολούμαστε μόνο με τα προβλήματα των πολιτών
Σε συνέντευξή που έδωσε ο Μανώλης Γραφάκος στις 14/9/2011 στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου(EMAΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ, ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΤΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ - ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ !!!) ,  σημείωσε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε μια περίοδο που η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη στήριξη των πολιτών, ο κ. Στεργίου αντί να ασχολείται με τα θέματα της πόλης, επιδίδεται σε μια παλαιοκομματικού χαρακτήρα άνανδρη και άτσαλη επίθεση στο πρόσωπό του, που δεν έχει προηγούμενο, που βασίζεται σε ψέματα και σε διαδόσεις και υλοποιείται με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις που ο ίδιος διοχετεύει στον τύπο.
Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται για να κρύψει την ανικανότητα της Διοίκησης του και την ανεπάρκειά του στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Ανικανότητα και ανεπάρκεια που πλέον είναι ορατή στην πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας.
Προκειμένου να μπει τέλος στην ανούσια αντιπαράθεση που απομακρύνει τους πολίτες από τα κοινά, ο Μανώλης Γραφάκος με δική του πρωτοβουλία ζητά από τον επιθεωρτή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζή να προχωρήσει για την περίοδο 2007 – 2010 σε συνολικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Μελισσίων, των Κοινωφελών του Επιχειρήσεων και της ΑΜΝΕΠ, αλλά και του Δήμου Πεντέλης και της Δημοτικής Επιχείρησης Πεντέλης. «Αυτό που έπρεπε να είχε κάνει ο Στεργίου εδώ και μήνες αν είχε βρει κάτι επιλήψιμο, το πράττουμε εμείς», τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος.

Σημαντική η προσφορά της ΑΜΝΕΠ στην πόλη
Απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτε μεμπτό για την οικονομική διαχείριση της ΑΜΝΕΠ, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει γίνει στόχος του κ. Στεργίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι πέρασε τον Οκτώβριο του 2010 εξονυχιστικό έλεγχο από το ΣΔΟΕ, ο οποίος δε βρήκε τίποτα το επιλήψιμο. Δήλωσε ότι η ΑΜΝΕΠ προσέφερε πολλά στην πόλη με τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου, την έκδοση του οδηγού πόλη «Μελισσόραμα», την παραγωγή λογισμικού για το Δήμο και τις άλλες δράσεις της και τόνισε ότι είναι λάθος η επιλογή της διοίκησης Στεργίου να κλείσει την επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να έχει μέλλον συνεχίζοντας της λειτουργία της προς όφελος των Δήμων μετόχων της και των πολιτών.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις
Σε ότι αφορά τις κοινωφελείς επιχειρήσεις επεσήμανε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της διοίκησης Στεργίου. Έκλεισαν άρον άρον και χωρίς έλεγχο τη δημοτική επιχείρηση της Πεντέλης πριν τις 31/12/2010, ενώ προχωρούν (αν και δεν προβλέπεται) σε διαχειριστικό έλεγχο των επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Μελισσίων, από ελεγκτή της επιλογής τους παραβιάζοντας το νόμο που προβλέπει την ύπαρξη δύο ελεγκτών. Μάλιστα σημείωσε ότι και οι εκκαθαριστές των επιχειρήσεων, αντί για δύο που προβλέπεται, είναι μόλις ένας, μετά την παραίτηση των δύο εκκαθαριστών που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί εκ των προτέρων φτιαχτό το πόρισμα του ελέγχου, το οποίο δεν θα αποδεχθεί επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του .

Πεταμένα 70.000 ευρώ
Στη συνέχεια ο κ. Γραφάκος τόνισε ότι είναι μεγάλο λάθος που έκλεισαν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν συγχωνευθεί σε μία χωρίς να δαπανηθεί ένα ευρώ. Έτσι ο Δήμος θα είχε αποφύγει δαπάνη 70.000 ευρώ για ελεγκτές και εκκαθαριστές, ενώ κατήγγειλε ότι την εκκαθάριση έχει αναλάβει επί της ουσίας το ίδιο γραφείο που έχει αναλάβει και τον έλεγχο!
Πρώτα στην ατζέντα μας τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ο νέος αναβαθμισμένος κοινωνικός ρόλος που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σημερινό οικονομικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα μας
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Μανώλης Γραφάκος, οριοθέτησε τους στόχους της παράταξής του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Με διαρκή διάλογο με τους πολίτες θα γίνει προσπάθεια για την επανατοποθέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κέντρο της κοινωνίας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αυτή διανύει η χώρα μας.
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι , «αλλάζουμε την ατζέντα και κάνουμε μία φυγή προς τα μπρος. Ξεκινάμε διάλογο με τους πολίτες, κάνουμε συνάντηση γονέων στις 2 Οκτωβρίου και μία ακόμη εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου, όπου θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο που πρέπει να έχει στο μέλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα επόμενα χρόνια η Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί δίπλα στις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται για την κοινωνία. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το Πεντελικό, με ενέργειες που θα στοχεύουν στη σε βάθος μελέτη όλων των θεμάτων του βουνού, ενώ θα ανοίξουμε και τα θέματα της κυκλοφορίας στην πόλη και του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος δυστυχώς εδώ στα Μελίσσια έχει παγώσει με ευθύνη της διοίκησης Στεργίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου