Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πολιτισμός δεν μετριέται ... με το χρήμα !

Πολιτισμός για Όλους : Η διοίκηση Στεργίου βυθίζει στο σκοτάδι την πόλη
 Η ενημέρωση των δημοτών για όλες τις ενέργειες της Διοίκησης Στεργίου, που μέσα σε δύο μήνες "διέλυσε" κυριολεκτικά τα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Πεντέλης, ήταν ο κύριος και πρωταρχικός λόγος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, o δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πεντέλη Εν Δράσει"
κ. Αντώνης Φειδοπιάστης.
Για την «Πεντέλη Εν Δράσει»,  υποστήριξε στην έναρξη της συζήτησης ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Μελισσίων Μπάμπης Τζάκης, ο πολιτισμός είναι άμεση προτεραιότητα και η οικονομική κρίση δεν πρέπει επουδενί να λειτουργεί σαν δικαιολογία, για να μένουν πίσω τέτοια θέματα.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κίνησης αφού τόνισε τη σημασία και το συμβολισμό που έχει ο τόπος της συνέντευξης τύπου (το Πνευματικό Κέντρο Ν. Πεντέλης έχει πίσω του μια ιστορία 30 χρόνων), γνωστοποίησε ότι αυτός ο χώρος Πολιτισμού ουσιαστικά έχει πάψει να λειτουργεί μέσα σε δύο μήνες, που η διοίκηση Στεργίου κατήργησε τα τμήματα! Το ίδιο, πρόσθεσε ο κ. Φειδοπιάστης, ισχύει και για το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, όχι όμως και για το Πολιτιστικό Κέντρο Πεντέλης, που είχε ελάχιστη δραστηριότητα.
Αποκάλυψε επίσης ότι οι δραστηριότητες των Πολιτιστικών Κέντρων μεταφέρονται πλέον στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, έναντι… τιμήματος!

Όσο αφορά δε τις συμβάσεις των δασκάλων των τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν, ο κ. Φειδοπιάστης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι το πρόβλημα εξαρχής ήταν η έλλειψη πολιτικής βούλησης, μιας και τα τμήματα ήταν ανταποδοτικά. Δεν παρέλειψε να αναφέρει τις ευθύνες της διοίκησης Γραφάκου για τα χρέη των κοινωφελών, τόνισε όμως ότι το νέο ΝΠΔΔ δεν είχε χρέη. Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της «Πεντέλη Εν Δράσει» αποκάλυψε ότι η δημοτική κίνηση έχει καταθέσει ερώτημα προς τον Δήμο αναφορικά με εκδήλωση στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς να ερωτηθεί το ΝΠΔΔ, με - τουλάχιστον- νεφελώδεις διαδικασίες στο οικονομικό της σκέλος.
Προανήγγειλε δε συνεχείς επαφές, κινήσεις και πίεση προς τη διοίκηση για τα θέματα του Πολιτισμού, για τα θέματα της παιδείας και για τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα.
Από την πλευρά το μέλος του Δ.Σ. του νπδδ Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης Ηρώ Αντωνοπούλου, κάνοντας μια αναδρομή στην προσφορά του Κέντρου στην πόλη, στηλίτευσε την προσπάθεια που γίνεται να διατηρηθούν μόνο οι δραστηριότητες που θεωρητικά επιφέρουν κέρδος. «Ο Πολιτισμός δεν μετριέται με το χρήμα. Κέρδος για τον Δήμο ή τους πολίτες; Δεν είναι κέρδος των δημοτών, το πολιτιστικό προϊόν; Δεν είναι κέρδος η πολιτιστική προσφορά στους πολίτες»; Τόνισε δε ότι είχε δημιουργηθεί ένα ισχυρό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού στον νέο Δήμο Πεντέλης, στοχεύοντας όχι στη δημιουργία θεατή - παθητικού δέκτη, αλλά ενεργού πολίτη. Κάλεσε δε σε συστράτευση τους δημότες αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της πόλης ενάντια σε όσους θεωρούν το πολιτιστικό αγαθό πολυτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου