Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επαναφέρει την πρόταση για δημιουργία "Μουσείου Περιβάλλοντος", η "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ"

Με επιστολή - παρέμβασή του(που δημοσιεύτηκε στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ"), προς τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, το δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη, αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Κώστα Μανιάτη, τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης και τους βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» επαναφέρει την πρότασή που είχε καταθέσει για τη δημιουργία Μουσείου Περιβάλλοντος και Φυσικής Ιστορίας στην περιοχή του Δήμου Πεντέλης.
Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Απόστολος Αϊβαλιώτης, αναφέρειτα εξής:


«Σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που είχαμε πρόσφατα προς τον κ. αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα να του γνωρίσουμε σχετικά με τη δημιουργία του Μουσείου Περιβάλλοντος και Φυσικής Ιστορίας στην περιοχή του Δήμου Πεντέλης σε χώρο 400 - 500 τ μ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί είτε από δαπάνες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού είτε από χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σας γνωρίζω τα παρακάτω:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο λυόμενο οίκημα από τα υπάρχοντα στην Καλαμπάκα, Ξάνθη, Πολύγυρο και αλλού. Το δασικό ξύλινο οίκημα που περιλαμβάνει 150 τ.μ. περίπου στεγασμένου χώρου και αποτελείται από φυσικό και καμένο δάσος, τομείς χλωρίδας, πανίδας, ειδών πουλιών, υλοτομίας, πετρωμάτων, αναδασώσεις, βιτρίνες με άγρια ζώα, διάφορες συλλογές, φωτεινές διαφάνειες φυσικού τόπου, χώρο για σλάιτς ή ταινίες, δασικά φυτά και δένδρα, ενώ θα έχει εξασφαλιστεί αερισμός, σταθερή θερμοκρασία (θερμοψυκτικά μηχανήματα) και συντήρηση των ζώων και πουλιών.
Στον υπαίθριο χώρο, το υπόλοιπο του παραπάνω αναφερομένου χώρου, θα έχει διαμορφωθεί με την συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κιόσκι, καθιστικό, πάγκους από ξύλο και σύνδεση με καβίλιες καθώς και εκθετήριο φυτών κ.λπ.
Πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια αυτή, που εισηγούμεθα και προτείνουμε για την υλοποίηση της ενδεχόμενα και από το ΕΣΠΑ θα δοθεί στους κατοίκους των Βορείων Προαστίων και κατ’ επέκταση του Λεκανοπεδίου Αττικής να επισκέπτονται δωρεάν το Μουσείο και τους χώρους του και να γίνονται κάθε χρόνο, το μήνα Ιούνιο, οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
Επειδή πιστεύουμε ότι έχετε την τόλμη, τη θέληση και την ευαισθησία για την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος θα εξετάσετε τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασής μας, απόφαση για την οποία δεν θα είμεθα μόνο εμείς ευγνώμονες, αλλά όλοι οι συνδημότες των Βορείων Προαστίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου